ΗΠΑ: Νεαρός άνοιξε πυρ κατά δημοσιογράφου

Νεαρός ένοπλος άνοιξε πυρ κατά δημοσιογράφου την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ.

Νεαρός ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαπράχθηκαν φόνοι κοντά στην πόλη Ορλάντο (Φλόριντα) των ΗΠΑ, Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος και τραυματίστηκε ο εικονολήπτης.

Ο Σερίφης της περιοχής είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι υπάλληλοι εργάζονταν για το Spectrum News 13. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ ανέφερε νωρίτερα στο Twitter ότι ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο ύποπτος

Ο Κιθ Μέλβιν Μόουζες, 19 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο σε σχέση με έναν πυροβολισμό το πρωί της Τετάρτης. Ο Μόουζες αναμένεται να κατηγορηθεί για τέσσερις άλλους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν αργότερα μέσα στην ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του δημοσιογράφου του Spectrum News 13, πρόσθεσε ο σερίφης.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο Μόουζες έχει ένα μακρύ ποινικό ιστορικό που περιλαμβάνει κατηγορίες για όπλα, επιθετική επίθεση, βαριά επίθεση και επίθεση με θανατηφόρο όπλο. Πρόσθεσε δε ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο τετράγωνο 6100 της οδού Hialeah γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όπου εντόπισαν μια γυναίκα 20 ετών, η οποία πέθανε από τα τραύματά της.

Γιατί ο νεαρός άνοιξε πυρ κατά των δημοσιογράφων

Ο Σερίφης της περιοχής είπε ότι οι δύο δημοσιογράφοι – ένας εικονολήπτης και ένας ρεπόρτερ – ήταν στη σκηνή για να καλύψουν την ανθρωποκτονία εκείνο το πρωί και πυροβολήθηκαν μέσα ή γύρω από το όχημά τους.

«Αυτό το όχημα ήταν σχεδόν ακριβώς στο ίδιο σημείο με το όχημα από την ανθρωποκτονία σήμερα το πρωί. Επομένως, δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς στοχοποιήθηκαν. Και ξέρετε ότι σίγουρα θα το εξετάσουμε και θα σας ενημερώσουμε», είπε η Μίνα. Ο σερίφης είπε «το όχημα δεν έμοιαζε με ένα τυπικό όχημα ειδήσεων και έφερε πολλά σημάδια πάνω του».

Λίγο μετά τον πυροβολισμό, η αστυνομία πήγε στο σημείο του τρίτου πυροβολισμού και βρήκε μια γυναίκα στην οδό Χάρινγκτον και η 9χρονη κόρη της επίσης πυροβολήθηκαν μέσα σε ένα σπίτι. Ο 9χρονος πέθανε, είπε ο σερίφης. Η αστυνομία δεν γνωρίζει γιατί ο ύποπτος είχε στόχο τους δύο δημοσιογράφους και τη μητέρα και την κόρη που πυροβολήθηκαν.

Σκοτώθηκε δημοσιογράφος εν ώρα καθήκοντος

«Με βαθιά θλίψη το @RTDNA μαθαίνει για τον θάνατο ενός δημοσιογράφου του @MyNews13 στο Ορλάντο», έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος του Radio Television Digital News Association, Dan Shelley.

Από την άλλη το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια του συναδέλφου μας και των άλλων ζωών που αφαιρέθηκαν σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του υπαλλήλου μας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο άλλος συνάδελφός μας που τραυματίστηκε θα αναρρώσει πλήρως. Αυτή είναι μια τρομερή τραγωδία για την κοινότητα του Ορλάντο.»

Πηγή:in.gr