Η Πρωτοψάλτη ενθουσίασε τα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης

Με τις δασκάλες του σχολείου Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο Bentleigh. Φώτο: Supplied

 

Μελβούρνη.- Το βράδυ της Τρίτης στο σχολείο Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο Bentleigh, ήταν μαγικό” αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας που συνεχίζει:

“Γεμάτο από τη μαγεία μιας αγαπημένης φωνής, μιας αγαπημένης δημιουργού, που μας συντροφεύει σταθερά χρόνια τώρα με τα τραγούδια της, της κυρίας Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Η κυρία Πρωτοψάλτη βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη για την προετοιμασία της μεγάλης της συναυλίας του Σαββάτου στο Φεστιβάλ «Αντίποδες». Ήταν επιθυμία της να επισκεφθεί ένα ελληνικό σχολείο κατά την παραμονή της στην πόλη μας και να συνομιλήσει με παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η συνάντηση κανονίστηκε και το βράδυ της Τρίτης είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να την υποδεχθούμε με τους συνεργάτες της στο σχολείο μας.

Ήρθε και έφερε μαζί της ένα κομμάτι Ελλάδας. Μοναδικό και αγαπημένο. Όπως η ίδια.

Ο Δρ Νίκος Ντάλλας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, χαρίζει ένα αναμνηστικό δώρο στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Φώτο: Supplied

Με αμεσότητα, απλότητα και ζεστασιά, μοιράστηκε με τους μαθητές αναμνήσεις από τα δικά της παιδικά χρόνια και εμπειρίες από τις συναυλίες και τα ταξίδια της ανά τον κόσμο.

Τα παιδιά δεν έχασαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Σε ρόλο δημοσιογράφου ζήτησαν να τη γνωρίσουν καλύτερα και να μάθουν πράγματα για τη ζωή και την καριέρα της. Με ευγένεια και υπομονή άκουσε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήθελε να αφήσει κανένα παιδί παραπονεμένο. Τους μίλησε για την αγάπη της για τη μουσική και την ελληνική γλώσσα, για την αξία της μόρφωσης, για τη σημασία της προσήλωσης στους στόχους μας και την κινητήριο δύναμη του ονείρου στη ζωή μας.

Μία από τις εκπλήξεις που της επιφύλαξαν τα παιδιά ήταν το τραγούδι «Κρίνα του γιαλού» που της τραγούδησαν για να την τιμήσουν. Τους το ανταπέδωσε τραγουδώντας μαζί τους δύο από τα πιο γνωστά της τραγούδια, το «Όλα αυτά που φοβάμαι» και το «Χειροκρότημα».

Αγαπημένες στιγμές για όλους μας και εμπειρία ζωής για τους μαθητές μας.

Κυρία Πρωτοψάλτη, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνάντηση. Και ανυπομονούμε να σας ακούσουμε ξανά στη μεγάλη συναυλία σας το βράδυ του Σαββάτου. Θα είμαστε όλοι εκεί”.