ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Καθάρισε εύκολα με Αραούχο και Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα 2-0 στην OPAP Arena, κάνοντας το καθήκον της και περιμένει το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Αραούχο και ο Γκατσίνοβιτς ήταν οι σκόρερ της Ένωσης, ενώ οι Αρκάδες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι στο 4′.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας 2-0 στην OPAP Arena για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς να χρίζονται σκόρερ για την Ένωση. Οι κιτρινόμαυροι διατήρησαν και το απόλυτο στη νεότευκτη έδρα τους, έχοντας 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στους 53 βαθμούς στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 20:30.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και έπειτα από κεφαλιά πάσα του Βίντα στο πρώτο δοκάρι, ο Αραούχο από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 76ο λεπτό με σκόρερ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος ευνοήθηκε από την κόντρα που έβαλαν οι αμυντικοί του Αστέρα στην προσπάθεια του Τσούμπερ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε με τη μια (κάτι που έκανε δύσκολη την προσπάθειά του), ωστόσο πέτυχε το τέρμα που ήθελε

Ο Αστέρας περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, ωστόσο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 4′, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν είχε κάποια τελική στο ματς.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία για τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 25χρονος φορ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό προσαγωγό και στην Ένωση είναι εν αναμονή των εξετάσεών του. Την ίδια στιγμή στην Ένωση περιμένουν και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Το ματς

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν πολύ γρήγορα, καθώς ο Γκαρντάβσκι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο τέταρτο λεπτό, για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο. Η ΑΕΚ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα από τόσο νωρίς επέβαλε τον ρυθμό της και πίεσε τον Αστέρα, που οχυρώθηκε στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Η πρώτη απειλή της Ένωσης ήταν στο 13ο λεπτό. Αρχικά ο Γιόνσον έστειλε την μπάλα εκτός από τη μικρή περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης, ο Πινέδα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο Αραούχο έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη ψιλοκρεμαστή σέντρα με το τακουνάκι τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος βγήκε γρήγορα και τον σταμάτησε. Λίγο πριν από το γκολ της Ένωσης, ο Γκατσίνοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Ένωση μετά το γκολ του Αραούχο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ενώ οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τα καρέ του Αθανασιάδη μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους. Σημαντικότερη στιγμή της Ένωσης στο τελευταίο κομμάτι ήταν η προσπάθεια του Χατζισαφί μέσα από την περιοχή. Ο Αραούχο με υπέροχο γύρισμα με το εξωτερικό τον τροφοδότησε, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και την ίδια στιγμή περιόρισε τον Αστέρα σε εντελώς παθητικό ρόλο, μιας και η ομάδα του Άκη Μάντζιου ολοκλήρωσε το παιχνίδι δίχως τελική προσπάθεια.

Η πρώτη απειλή των κιτρινόμαυρων ήταν στο 49ο λεπτό. Ο Τσούμπερ έκανε το συρτό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Άμραμπατ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 63′ ο Αραούχο έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο αρχηγός της Ένωσης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά είχε μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αραούχο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Αλμέιδα έριξε τον Ελίασον στον αγωνιστικό χώρο στο 68ο λεπτό και ο Σουηδός απείλησε με δύο τελικές στο 70′ και το 71′. Αρχικά με πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξε είχε και η προσπάθειά του στο 71′.

Ο καταιγισμός τελικών προσπάθειών συνεχίστηκε μέχρι και το 76ο λεπτό, όταν σκόραρε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να απειλούν με και το φινάλε του ματς, με κύριο εκφραστή τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (78′ Μάνταλος), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45′ λ. τρ. Τσούμπερ).

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (79′ Τασουλής), Ζούγλης (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας, 90′ Ριέρα).