Οικονόμου: Θα γίνει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος- Οι αρχηγοί- Εισαγγελέας Α.Π.

«Θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Για τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. Έχει, ήδη, ξεκινήσει, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε στο πεδίο. Ανά τομέα ευθύνης τους επιχειρούν από την πρώτη στιγμή περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ενώ εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Λάρισα μεταβαίνει και ο Πρωθυπουργός».

Αλέξης Τσίπρας

Τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες».

Νίκος Ανδρουλάκης

Καθ’οδόν προς τον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας, στα Τέμπη, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα Τέμπη σπεύδει και κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Π.Ε, Ανδρέα Σπυρόπουλο μαζί με την βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη και στελέχη από την περιοχή.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ότι, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη ακυρώνεται η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Ανδρουλάκη την Πέμπτη στο Ηράκλειο, καθώς και η συνάντηση της Κ.Ο. με το προεδρείο της ΓΣΕΕ με επίκεντρο τον κατώτατο μισθό.

Δημ. Κουτσούμπας

Τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παρέμβαση Ντογιάκου για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.