Τα Διενή ΜΜΕ για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη -Ανακοίνωση της Hellenic Train –

Πολύ δύσκολη νύχτα για τη χώρα μετά το τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα, κοντά στα Τέμπη, εκεί όπου συγκρούστηκαν δύο τρένα. Στο επιβατικό επέβαιναν 350 άτομα, ενώ η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε επίσημα ότι υπάρχουν 29 νεκροί και 85 τραυματίες. Οι Αρχές είναι σε συναγερμό, στην περιοχή έχουν σπεύσει τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα και 17 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για την τραγωδία στα Τέμπη

Για μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών μιλά στην ανακοίνωσή της για την τραγωδία στα Τέμπη η Hellenic Train. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: Μια εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC- 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και το προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Μαρτυρίες διασωθέντων

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα ξημερώματα διασωθέντες επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στον Ευαγγελισμό των Τεμπών. Εκεί περίμεναν συγγενείς με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ενώ οι επιβάτες -πολλοί εκ των οποίων είναι φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας- περιέγραψαν την εμπειρία τους. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή νεαρού επιβάτη που μίλησε για χάος και φωτιές, σπίθες παντού:

Ημουν στο τέταρτο βαγόνι, είπε, τα τρία μπροστά διαλύθηκαν. Βγήκαμε στα χωράφια μόνοι μας. Σπάσαμε με τις βαλίτσες τα τζάμια και βγήκαμε. Νιώσαμε ένα έντονο φρεναρισμα, τα τρία βαγόνια μπροστά διαλύθηκαν, είχαν πιάσει φωτιά. Ενιωσα έντονο φρενάρισμα, σπίθες στα πλαϊνά των παραθύρων και μετά ξαφνικό σταμάτημα. Εμείς γυρίζαμε στα χωράφια. Το ταξίδι ήταν εντάξει, υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στο σταθμό της Λάρισας, δεν ξέρω γιατί. Νιώθω μεγάλη λύπη για το χαμό τόσων ανθρώπων.

Τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενείς αναφορές κάνουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με τους 29 νεκρούς και τους 85 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων.

«Αυτή είναι μια τρομακτική νύχτα» (Τhis is a terrible night) αναφέρει το BBC στο Twitter για την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Το βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, ενώ τονίζει ότι στο σημείο επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. «Μακελειό έπειτα από σύγκρουση τρένων κοντά στην ελληνική πόλη της Λάρισας» είναι ο τίτλος του άρθρου.

Σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα, με 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αναφέρει η ιστοσελίδα The Guardian και συνεχίζει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορευματική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

«Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματική αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα» γράφει το Sky news.

Αναφορές για την τραγωδία κάνουν και τα Bloomberg, Associated Press και ΝΕΧΤΑ.

 

 

 

Πηγές: skai.gr/ enikos.gr/reader.gr