Τζορτζ Τσούνης, Γιάννης Κουδούνης και Τάγμα της Θέμιδος τελετάρχες στο Σικάγο

Νεα Υόρκη. – Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Calamos Investments» Γιάννης Κουδούνης (John S. Koudounis) και το Τάγμα της Θέμιδος (The Order of Themis) εξελέγησαν τελετάρχες της παρέλασης της ομογένειας του Ιλινόις.

Το Τάγμα της Θέμιδος (The Order of Themis), είναι ο συντονιστικός φορέας των ομογενών Δικαστών του Ιλινόις και η πρόεδρός του, δικαστής Άννα Ελένη Δημακοπούλου (Anna Helen Demacopoulos) και όλοι οι δικαστές θα παρελάσουν με τις τήβεννούς τους.

Στις εκδηλώσεις της ομογένειας του Σικάγου θα συμμετάσχουν και τέσσερις αντιπρόσωποι της ομάδας της ΕΜΑΚ που εξέπληξε την ανθρωπότητα με το πνεύμα φιλαλληλίας, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας που επέδειξαν κατά την διάρκεια του πρόσφατου φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Η αφίσα της παρέλασης του Σικάγου.

Η άριστη επιλογή των τελεταρχών και ειδικά το μεγάλο βεληνεκές τους έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην ομογένεια και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην εν εξελίξει Εβδομάδα Ελληνικών Εστιατορίων (Greektown Restaurant Week) και στην παρέλαση. Μεταξύ αυτών και το https://abc7chicago.com/.

Η παρέλαση του Σικάγου θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 2.00 μ.μ. επί της Οδού Halsted St. μ.μ.  στην «Ελληνική Πόλη» (Greektown) του Σικάγου και είναι η δεύτερη παρέλαση που διοργανώνεται στην Αμερική.

Την αυλαία των παρελάσεων θα ανοίξει η ομογένεια της Φλόριδας με την παρέλασή της, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 στο Τάρπον  Σπρίνγκς.

Στις 26 Μαρτίου θα λάβουν χώρα οι παρελάσεις του Σικάγου και της Βαλτιμόρης οι οποίες θα παραδώσουν την σκυτάλη στην Παρέλαση της Φιλαδέλφειας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Θα ακολουθήσουν οι παρελάσεις της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30ή Απριλίου 2023.

Η αφίσα της τελετής έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο του Σικάγου.

Η παρέλαση του Σικάγου για οκτώ περίπου δεκαετίες διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις» σε συνεργασία με την Μητρόπολη Σικάγου και όλους τους ομογενειακούς φορείς της εν λόγω πολιτείας.

Οι προετοιμασίες, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις», Κώστας Χανιωτάκης, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Της Επιτροπής Παρελάσεως ηγείται ο Παναγιώτης Ευαγγέλου, ο οποίος με την βοήθεια των νέων στελεχών προετοιμάζει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Μαρτίου 2023 με την τελετή έπαρσης της σημαίας στην πλατεία «Daley Plaza» και την καθιερωμένη εκδήλωση στο Δημαρχείο του Σικάγου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ομογένειας του Σικάγο για την 25η Μαρτίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023 και ώρα 2.00 μ.μ. θα λάβει χώρα στην οροφή του ξενοδοχείου «theWhit» η εκδήλωση για την νεολαία, ενώ το βράδυ και ώρα 6.30 μ.μ. θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας προς τιμή των τελεταρχών στο “Chateau Ritz Banquets στο Niles του Ιλινόις.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ και θα συνεχιστούν με την δεξίωση που θα παρατεθεί στο Εθνικό Μουσείο του Σικάγου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. στην συμβολή των οδών Χάλστεντ και Βαν Μπιούρεν και θα ολοκληρωθεί στην συμβολή με την Λεωφόρο Ουάσινγκτον.

Αμέσως μετά οι θεατές και οι παρελαύνοντες θα συγκεντρωθούν στο «Elysian Field» για να παρακολουθήσουν την παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ, ο γενικός Πρόξενος του Σικάγου Μάνος Κουμπαράκης, εκπρόσωποι των δημοτικών και πολιτειακών αρχών, καθώς επίσης και ηγέτες της ομογένειας από την τριπολιτειακή περιοχή του Σικάγου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρέλαση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας https://www.enosisgroup.org/ είτε και το https://www.facebook.com/enosisofficial/