Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0 / Λαμία – Άρης 2-1/ Η βαθμολογία

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο υπό τις οδηγίες του Μίτσελ Γκονζάλες, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι Πεπ Μπιελ (2’, 49′) και Σέρτζι Κανός (86′, 88′) σκόραραν από δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκαν ακόμα και οι Ίνμπομ Χουάνγκ (38′), Σεντρίκ Μπακαμπού (58’πέν.). Πλέον στρέφεται στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στην Opap Arena.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με το… καλησπέρα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπιελ με ωραία ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Νταβίντ Γκροφ, «γράφοντας» το 1-0. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να σπαταλά ευκαιρίες, πότε με τον Κώστα Φορτούνη (11’) και πότε με τον Γιώργο Μασούρα (15’). Όχι πως οι Βοιωτοί έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Στο 23’ πλησίασαν στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Παναγιώτη Συμελίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο Γκροφ ήταν και πάλι στο 25’ αυτός που σταμάτησε τη (νέα) κεφαλιά του Μασούρα ενώ ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει το σουτ του Γιάννη Γιαννιώτα στο 37′. Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Από το σημείο του κόρνερ, ο Φορτούνης έστειλε συστημένη την μπάλα στον Χουάνγκ, που με δεξί σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με γκολ. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μπιελ, ο οποίος ξεπέρασε και τον Γκροφ για το 3-0. Πέντε λεπτά μετά, έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο Κωνσταντίνος Περράκης καταλογισε πέναλτι σε χέρι του πεσμένου Τριαντάφυλλου Τσάπρα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπακαμπού, πετυχαίνοντας το 12ο τέρμα του στη Super League.

Ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν ο επόμενος που απείλησε, στο 68′, την εστία του Γκροφ, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, όπως άστοχο ήταν και το σουτ του Μασούρα τρία λεπτά αργότερα. Ο Παναγιώτης-Μάριος Βήχος δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να νικήσει τον Πασχαλάκη στο 78′, με τον Γκροφ να προλαβαίνει τον εφορμούντα Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην αντεπίθεση. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε πέμπτο γκολ, με τον Κανός να βρίσκει δίχτυα έπειτα από τη σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά. Το σκηνικό, με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές, επαναλήφθηκε δύο λεπτά μετά, για το τελικό 6-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και πάλι στη δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ, που έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα, τη στιγμή που οι Βοιωτοί του Γιάννη Πετράκη παραμένουν εγκλωβισμένοι στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Ραμόν, Φορτούνης (73′ Βαλμπουενά), Ανδρούτσος, Μασούρας (73′ Μποτούτσι), Μπιελ (59′ Κανός), Μπα, Χουάνγκ (59′ Κασάμι), Σαμασέκου, Ντόη, Μπακαμπού (59′ Ελ Αραμπί).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Παζ, Χάμοντ (70′ Νίκας), Μεχία (59′ Μπελμόντ), Βήχος, Δούμτσιος, Ντεντάκης, Συμελίδης (58′ Σαβιέρ), Τσάπρας, Γιαννιώτας (82′ Τορό), Βρακάς (71′ Σαχπεκίδης).

\

Η Λαμία κέρδισε τον Άρη με 2-1, πήρε το πρώτο της τρίποντο μετά από πέντε μήνες, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πέρασε Λεβαδειακό και Ιωνικό στην ουρά ενώ ο Άρης μετά απ’ αυτή την ήττα έμεινε έκτος, πάλι πίσω από το Βόλο.

Η Λαμία πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη της παραμονής και ενόψει των playouts αφού με τη νίκη της επί του Άρη με 2-1 πέρασε τόσο τον Λεβαδειακό όσο και τον Ιωνικό που παίζει το βράδυ της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη μετά από πέντε μήνες και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου και την επικράτηση τους επί του Λεβαδειακού ενώ αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Φθιώτιδας και η πρώτη με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο της. Από την άλλη ο Άρης μετά απ’ αυτή την ήττα έμεινε έκτος, πάλι πίσω από το Βόλο ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

Το καλύτερο πρώτο 45λεπτο

Η Λαμία πραγματοποίησε το καλύτερο της 45′ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τον Άρη και κατάφερε να βρει δύο γκολ σε έντεκα λεπτών με αποτέλεσμα να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη και τους τρεις σημαντικούς βαθμούς ενόψει των playouts.

Αρχικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15′ με τον Σλίβκα να παίρνει την πάσα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0 στην αναμέτρηση.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Βέργος πίεσε τον Ενκουλού που έκανε το λάθος, με τον Έλληνα επιθετικό να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει για το 2-0 της Λαμίας επί του Άρη.

Ο Άρης που την ίδια ώρα έκανε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος κατάφερε να μειώσει το σκορ όταν στο 44′ ο Μπράμπετς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Γκαραβέλη.

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε στο δεύτερο ο Άρης

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τερζής έκανε δύο αλλαγές καθώς έβαλε στο παιχνίδι τους Γκρέι και Φαμπιάνο και η εικόνα των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε αισθητά. Ο Άρης έψαξε το γκολ της ισοφάρισης σε αρκετές περιπτώσεις αλλά ήταν άστοχος και δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά μέχρι το τέλος.

Αρχικά στο 55′ ο Ματέο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι στην μοναδική ευκαιρία που είχαν στο δεύτερο μέρος απείλησαν στο 60′ με τον Μαρτίνεθ αλλά ο Κουέστα εντυπωσιακά απομάκρυνε.

Η καλύτερη στιγμή του Άρη χάθηκε στο 78′ όταν ο Καμάτσο γύρισε ωραία από τα αριστερά στον Γκρέι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ ανενόχλητος αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Γκαραβέλη.

Η τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στις καθυστερήσεις σε μια παράλληλη μπαλιά προς τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Σαραμαντάς με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Λερόι, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Σλίβκα (82′ Μανούσος), Τζανδάρης, Νούνιες (74′ Βασιλαντωνόπουλος), Ασκόφσκι (58′ Στάνκο), Μαρτίνεθ, Βέργος.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ενκουλού (46′ Φαμπιάνο), Πίρσμαν (82′ Μαζικού), Ετέμπο, Νταρίντα, Πάλμα (46′ Γκρέι), Ματέο Γκαρσία (69′ Καμάτσο), Καμαρά, Ιτούρμπε (69′ Χριστοδουλόπουλος).

 

Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού με 6-0 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Stoiximan Super League συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (5/3) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 6-0 του Ιωνικού στην Τούμπα.

Νωρίτερα, η Λαμία επιβλήθηκε του Άρη εντός έδρας με 2-1, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκης με 6-0, η ΑΕΚ πήρε το διπλό στο Γεντί Κουλέ το εμφατικό 3-0, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε από τον Βόλο με 1-0

Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού
Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού
ΠΗΓΗ: SPORT24.GR