Σωτήρης Δελής: Απαιτείται μια εθνική συλλογική προσπάθεια

Λάβαμε από τον π. βουλευτή Σουδίας κ. Σωτήρη Δελή και δημοσιεύουμε το ακόμουθο e mail σε απάντηση του άρθρου μας με τίτλο: “Ο λαός έχει μνήμη. Έχει γνώση.  Έχει αισθητήριο”.  

<<Θα χρειαστούν πολλα χρόνια, αν όχι γενεές Ελλήνων πολιτικών, που να κατανοήσουν μέγεθος και το βάθος της κρίσης και το τι χρειάζεται να γίνει, ποςα αυγα θα πρέπει ”να σπάσουν” και τι αντοχές η κοινωνια θα πρέπει να έχει για να αντιμετωπίσει την όλη αυτή σάπια κατάσταση.

Η διαφθορά, η διαπλοκή και η αδιαφάνεια που σήμερα επικρατεί στην πατρίδα μας έχει καταστρέψει την δημοκρατία στην βάση της.

Απαιτείται μια εθνική συλλογική προσπάθεια να μαθουμε όλες τις πτυχές της ιστορίας μας χωρίς ωραιοποιήσεις και συστηματικές αποκρύψεις ιστορικών γεγονότων που δεν μας τιμούν.

Οι σημερινές πρακτικές μας εμποδίζουν να κατακτήσουμε την εθνική μας Αυτογνωσία και το χειροτερο μας οδηγούν σε σοβαρά λάθη που τα επαναλαμβάνουμε.

Για το λόγο αυτό οδηγούμεθα στις ίδιες απογοητεύσεις στρουθοκαμηλίζοντας περιοριζόμενοι στα παραδείγματα προς μίμηση αλλά και όχι προς αποφυγή.

Η Ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί στην κρίση σε ολους τους τομεις και όχι μόνο.

Η Ελλαδα όχι μόνον ”τρωει τα παιδιά της” αλλά ταυτόχρονα αυτοκτονεί και η ίδια.

Κανεις μα κανεις δεν πρόκειται να μας σώσει από τον κακό μας εαυτό>>.