Τέμπη: Σε εξέλιξη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές

Αθήνα. Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Το κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα είναι απροσπέλαστο καθώς είναι σε εξέλιξη συλλαλητήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 30.000 ενώ κόσμος καταφτάνει συνεχώς.

«Δεν θα ζούμε από τύχη», «Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έγκλημα είναι τα Τέμπη», «Φοιτητές ήταν» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έδωσε ραντεβού στα Προπύλαια.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. Νωρίτερα τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός ενώ για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, το μετρό λειτουργεί 12:00 με 18:00. Ηλεκτρικός και τραμ κυκλοφορούν 11 με 17:00 Ωστόσο, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.