Η Επιτροπή Παρέλασης Νέας Υόρκης αναμένει απάντηση από Ντάιμον – Λογοθέτη

Ο ελληνικής καταγωγής Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, έχει λάβει επίσημη πρόταση για το αξίωμα του Τελετάρχη της παρέλασης της 30ής Απριλίου. (Φωτογραφία AP)

 

Νέα Υόρκη.- Εν αναμονή της απάντησης των υποψηφίων τελεταρχών εξακολουθούσε να βρίσκεται η Επιτροπή Παρέλασης έως το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από την καθιερωμένη πανομογενειακή συνέλευση, η οποία και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

Οπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, η πρόταση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Libra Group, Γιώργο Λογοθέτη (George Logothetis), έχει ήδη αποσταλεί, όμως κανένας από τους δυο επιφανείς ομογενείς δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κρίστοφερ έχει τονίσει πως η Επιτροπή Παρέλασης έχει ήδη διασφαλίσει τη συναίνεση του Τζον Κατσιματίδη για τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό «WABC Radio», ο οποίος βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του, αλλά και του δημοσιογράφου Ερνι Ανάστος (Ernie Anastos), ο οποίος έχει συνδυάσει το όνομά του με την τηλεοπτική παρουσίαση των ελληνικών παρελάσεων στην 5η Λεωφόρο, την περίοδο που μεταδίδονταν ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό «Channel 9».

Από πλευράς της Επιτροπής Παρέλασης, μια ενδεχόμενη παρουσία ενός ομογενή του επιχειρηματικού και κοινωνικού διαμετρήματος του Γιώργου Λογοθέτη ή του Τζέιμι Ντάιμον θεωρείται πως, εκτός από τα δεδομένα οικονομικά οφέλη, θα ανεβάσει και το γόητρο της διοργάνωσης, όπως συνέβαινε κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Αλλωστε, η τελευταία παρουσία μιας ανάλογης προσωπικότητας από την Ομογένεια με την ιδιότητα του Μέγα Τελετάρχη ήταν αυτή του Τζορτζ Μάρκους (George Marcus), στην τελευταία παρέλαση πριν από την πανδημία, που έλαβε χώρα το 2019.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, και με την προετοιμασία να τελεί υπό το ζητούμενο της υποχώρησης της παραλλαγής Ομικρον, αλλά και των εσωτερικών προβλημάτων της Ομοσπονδίας, δεν κατέστη δυνατόν να πειστεί κάποιος Τελετάρχης από τον επιχειρηματικό χώρο.

Αγώνας δρόμου για τα οικονομικά

Οπως ανέφερε και πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο Φίλιπ Κρίστοφερ έχει διαμηνύσει επανειλημμένως προς τους παρευρισκόμενους στις πανομογενειακές συνελεύσεις πως ο προϋπολογισμός της φετινής παρέλασης ενδέχεται να φτάσει τις 450.000 δολάρια, ένεκα του πληθωρισμού και των γενικότερων ανατιμήσεων, που αγγίζουν ακόμη και υπηρεσίες οι οποίες κατά το παρελθόν θεωρούντο συμβατικές.

Ασφαλώς, η απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να αναλάβει τα έξοδα για το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, η οποία ανακοινώθηκε κι επίσημα την περασμένη Πέμπτη από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, διευκολύνει σε ένα μεγάλο ποσοστό το έργο της Επιτροπής Παρέλασης, που θα έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τα έσοδα από τις δωρεές, τις εκδηλώσεις, το λαχείο και το λεύκωμα σε άλλες οργανωτικές ανάγκες της παρέλασης.

Πάντως, με κάθε ευκαιρία, ο Φίλιπ Κρίστοφερ επαναλαμβάνει πως οι δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν οι συμπρόεδροι των Επιτροπών θα πρέπει να μετουσιώνονται σχετικά άμεσα και σε υλοποίηση, προκειμένου να εισρέουν τα χρήματα στους λογαριασμούς και να προχωρούν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Μπάρδης και η Σοφία Στρουμπάκη, από την Επιτροπή Λευκώματος, έθεσαν ξανά ως στόχο τις 100.000 δολάρια, ενώ ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, που είναι συμπρόεδρος αρμόδιος για την εκδήλωση στο «Χίλτον», δήλωσε αισιόδοξος ότι ο αριθμός των 50 μεγάλων χορηγών των 5000 δολαρίων -από τους 31 που ήταν πέρυσι- μπορεί να επιτευχθεί.

Πηγή:ekirikas.com