Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2

Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση και στο +2 από την Ένωση ενώ βρίσκεται πέντε πόντους μπροστά από τους ερυθρόλευκους και επτά από τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη βαθμολογική διαφορά ο Παναθηναϊκός θα μπει στα playoffs και στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το μεγάλο πράσινο διπλό στο Περιστέρι και η κατάκτηση των τριών βαθμών ήρθε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος μπορεί να μπήκε από το… παράθυρο στην ενδεκάδα καθώς ο Σπόραρ αναμενόταν να ξεκινήσει αλλά ένιωσε ενοχλήσεις που τον άφησαν εκτός μάχης. Ο Έλληνας σέντερ φορ πέτυχε δύο γκολ είχε ένα κερδισμένο πέναλτι και αυτός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος του Κρις Κόουλμαν παρατάχθηκε με τον Γιαννιώτη στην εστία. Μαυρομμάτης και Χατζηισαϊας οι δύο στόπερ, Ντε Μποκ στο αριστερό άκρο της άμυνας και Κεσχρίντα στο δεξί. Κουέν, Αγκιμπού, Έντερ η τριπλέτα στον άξονα του κέντρου. Κλωναρίδης και Ρομπάιγ στα δύο ”φτερά” και… φουνταριστός ο Τζαβίδας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, δεξιό μπακ τον Κώτσιρα, αριστερό τον Χουάνκαρ και τον Μάγκνουσον με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Μαντσίνι στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Κλεϊνχέισλερ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Ιωαννίδης που τελευταία στιγμή πήρε την θέση του τραυματία Σπόραρ στο αρχικό σχήμα. Μετά το 25′ ο Μαντσίνι με τον Κλεϊνχέισλερ άλλαξαν θέσεις.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, ”κέρβερος” ο Γιαννιώτης

Στο δεκάλεπτο το παιχνίδι σταμάτησε λόγω των επεισοδίων, ξεκίνησε πάλι μετά από σχεδόν μισή ώρα και ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό, έχοντας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά. Αυτό άλλαξε από το ημίωρο και μετά όταν το ”τριφύλλι” έχασε μοναδική ευκαιρία στο 31′, βγάζοντας φάση στο επιθετικό τρανζίσιον.

Ο Παλάσιος πάσαρε στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γιαννιώτη και στην… επιστροφή ”κατάφερε” να χάσει ένα σίγουρο γκολ, σουτάροντας ψηλά άουτ με τον Έλληνα κίπερ πεσμένο στο έδαφος.

Οι ”πράσινοι” έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 43′ όταν ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Γιαννιώτης είχε και πάλι την σωστή αντίδραση.

Φώτισε τη κορυφή με ολοκληρωτική εμφάνιση!

Ο Παναθηναϊκός και έχοντας ενημερωθεί για το μεγάλο προβάδισμα του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 48′. Ο Παλάσιος έκλεψε, ο Ιωαννίδης έκανε ατομική ενέργεια και με μία ”βολίδα” έκανε το 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη.

Ο Έλληνας σέντερ φορ ήταν εξαιρετικός και στο 62′ κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομμάτη. Ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για το ”τριφύλλι”, κλειδώνοντας ένα τεράστιας σημασίας αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Οι ”πράσινοι” που σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι έκανε διαχείριση και δεν απειλήθηκε καθόλου, είπε ”ευχαριστώ” στο δώρο του Ολυμπιακού και ολοκλήρωσε τη κανονική διάρκεια εκεί που ήταν από την αρχή. Στη κορυφή και στο +2 από την δεύτερη ΑΕΚ, μπαίνοντας στα playoffs με προβάδισμα τίτλου.