Λέσβος: Έφυγε και η τελευταία από τις τρεις γιαγιάδες της αλληλεγγύης

Στην θρυλική φωτογραφία οι τρεις γιαγιάδες, Μαρίτσα και Ευστρατία Μαυραπίδου, που έφυγαν από τη ζωή, και με την Αιμιλία Καμβύση να κρατά και να ταΐζει το μωρό προσφυγοπούλας που μόλις είχαν φτάσει στην ακτή της Σκάλας Συκαμιάς με βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

lesvos

Για το μακρινό ταξίδι έφυγε σήμερα η Αιμιλία Καμβύση, και η τρίτη από τις γιαγιάδες της Σκάλας Συκαμιάς της Λέσβου, που ο φακός του Λευτέρη Παρτσάλη, αποτύπωσε όλη την έννοια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο στην μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015.

Στην θρυλική φωτογραφία οι τρεις γιαγιάδες, Μαρίτσα και Ευστρατία Μαυραπίδου, που έφυγαν από τη ζωή, και με την Αιμιλία Καμβύση να κρατά και να ταΐζει το μωρό προσφυγοπούλας που μόλις είχαν φτάσει στην ακτή της Σκάλας Συκαμιάς με βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Οι τρεις γιαγιάδες κατέβαιναν συχνά στην ακτή της Σκάλας Συκαμιάς που κατά χιλιάδες έφταναν οι πρόσφυγες και βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τους κατατρεγμένους.

Το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι και συγχωριανοί στην 90χρονη Μηλίτσα Καμβήση τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 2:30 το μεσημέρι στην Σκάλα Συκαμιάς.

“Και οι τρεις γιαγιάδες μας άφησαν παρακαταθήκη την αγιοπρέπεια την αλληλεγγύη τη φιλοξενία που έδειξαν χωρίς διακρίσεις. Με απλό τρόπο τίμησαν τον άνθρωπο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Συκαμιάς Γιώργος Σαρόγλου.

Πηγή: newpost.gr