Πρεμιέρα στις Κάννες για το «The Idol»; Η αμφιλεγόμενη σειρά με Weeknd και Λίλι Ρόουζ Ντεπ

«Το Λος Άντζελες είναι το μέρος όπου μαζεύονται όλα τα τέρατα του κόσμου. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Μόνο εμένα» λέει ο χαρακτήρας που υποδύεται ο The Weeknd.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η νέα σειρά του HBO «The Idol», που συνυπογράφει ο Καναδός ράπερ σούπερ σταρ The Weeknd -ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Λίλι Ρόουζ Ντεπ, κόρη του Τζόνι Ντεπ- με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Σαμ Λέβινσον, γιο του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μπάρι Λέβινσον.

Το φεστιβάλ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει το «The Idol» στο πρόγραμμά του, ενώ από την πλευρά του το HBO -που παρότι δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία πρεμιέρας έχει κυκλοφορήσει τρία teaser- δεν υπάρχει σχόλιο.

Το ιστορικό κινηματογραφικό φεστιβάλ έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων το «Twin Peaks: The Return» του Ντέιβιντ Λιντς και το «Top of the Lake: China Doll» της Τζέιν Κάμπιον.

Η υπόθεση έχει στο επίκεντρο μία επίδοξη ποπ σταρ (Λίλι Ρόουζ Ντεπ), η οποία μετά από έναν νευρικό κλονισμό αποφασίζει να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο της πιο σέξι ποπ σταρ στην Αμερική και εμπλέκεται σε μια περίπλοκη σχέση με έναν γκουρού αυτοβοήθειας και επικεφαλής αίρεσης (The Weeknd).

Η σκηνοθέτις που είχε κατ’ αρχάς αναλάβει τη σειρά, Εϊμι Σάιμετζ, αποχώρησε ξαφνικά τον Απρίλιο του 2022, αφότου είχε ήδη σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια, εν μέσω αναφορών για προβλήματα και αλλαγών στο καστ.

Πρόσφατο δημοσίευμα του Rolling Stone ανέφερε ότι η σειρά «έχει ξεφύγει άγρια», με πηγές να υποστηρίζουν ότι ο τόνος της είναι «ανησυχητικός» και ότι πολλές σκηνές περιλαμβάνουν έντονη βία κατά των γυναικών.

Ωστόσο, πηγές που επικαλείται το Variety αναφέρουν ότι η σειρά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη «γυναικεία οπτική».

«Το Λος Άντζελες είναι το μέρος όπου μαζεύονται όλα τα τέρατα του κόσμου. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Μόνο εμένα», ακούγεται να λέει ο χαρακτήρας που υποδύεται ο The Weeknd, σε ένα από τα τρέιλερ.

Με πληροφορίες από Variety/huffpost.gr