Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής: Νέο Προεδρείο

Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, Μιχάλης Στρατής, Πάνος Πολιτίδης και Ιορδάνης Αλεξιάδης.

 

Νέα Υόρκη.– Στην ανάδειξη του νέου ύπατου προεδρείου προχώρησε η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, μετά τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα στο Παμμακεδονικό Κέντρο, στο Ουαϊτστόουν, το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου.

Οπως προβλέπει το Καταστατικό, η θητεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Φιλιππίδη στον προεδρικό θώκο ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την ψηφοφορία, να προκύψει μια νέα διοίκηση, η οποία επίσης θα ασκήσει καθήκοντα για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τούτου, πρόεδρος εξελέγη ο Πάνος Πολιτίδης, με τον Ιορδάνη Αλεξιάδη να αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου. Παράλληλα, ο Μιχάλης Στρατής θα είναι ο νέος ύπατος γραμματέας, ενώ το επί χρόνια στέλεχος της Παμμακεδονικής, Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, είναι ο νέος ύπατος ταμίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής, κατά τις διεργασίες ορίστηκαν και οι νέοι περιφερειακοί κυβερνήτες, οι οποίοι θα έχουν υπό την αρμοδιότητά τους τη Νέα Αγγλία και τη Νέα Υόρκη-Νέα Ιερσέη.

Ειδικότερα, στη Νέα Αγγλία εξελέγη ομόφωνα η Ασπασία Χατζημπίρου-Μιχαλοπούλου και σε Νέα Υόρκη-Νέα Ιερσέη η Λίνα Μερσίνογλου.

Το συνέδριο έληξε με το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο «Vista Sky Lounge» στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι, στο οποίο παρέστη και το χορευτικό «Υιοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου» του Συλλόγου Μακεδόνων της Βοστώνης το οποίο στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα στον Ναό του Τιμίου Σταυρού του Γουάτιστόουν έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας.

Ο ύπατος πρόεδρος Πάνος Πολιτίδης και ο ύπατος γενικός Γραμματέας Μιχάλης Στράτης, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την απερχόμενη διοίκηση με επικεφαλής τον Δημήτρη Φιλιππίδη και τόνισαν ότι το Συνέδριο αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω πορεία τη οργάνωσης.

Παράλληλα τόνισαν ότι οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν πυξίδα και σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Αναφερόμενοι στους στόχους της δικής τους θητείας επεσήμαναν ότι παράλληλα με τον αγώνα για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, καθώς επίσης και την ενίσχυση των δεσμών με όλους τους μακεδονικούς φορείς ανά την Αμερική.