Σάκκαρη – Κβίτοβα 2-1: Στα ημιτελικά η σούπερ Μαρία με νέα ανατροπή!

H Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells, επικρατώντας της Πέτρα Κβίτοβα με άλλη μία ανατροπή στο τουρνουά (4-6, 7-5, 6-1) και περιμένει την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Μαρία Σάκκαρη φαίνεται πως στο Indian Wells το έχει για… γούρι να κάνει ανατροπές.

Η Ελληνίδα τενίστρια για τρίτη φορά σε 4 ματς στο τουρνουά, γύρισε από 0-1 κάτω και απέκλεισε την εξαιρετική Πέτρα Κβίτοβα με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-1 σε 2 ώρες και 16 λεπτά), με αποτέλεσμα να προκριθεί στα ημιτελικά όπου θα την περιμένει η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρήκε για break (5/9), αλλά και τα πολλά διπλά λάθη της Κβίτοβα στο σερβίς (12) που της έδωσαν το δικαίωμα να επιστρέψει στο ματς ενώ είχε χάσει το πρώτο σετ και βρισκόταν πίσω με 3-1 και 15-40 στο δεύτερο!

Η Μαρία είχε 6 άσους και το εντυπωσιακό 72.5% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, για να φτάσει και φέτος τουλάχιστον ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα παίξει κόνρα στην νικήτρια του φετινού Australian Open.

Η Κβίτοβα αιφνιδίασε και έκανε το 1-0

H Κβίτοβα κατάφερε να αιφνιδιάσει την Σάκκαρη κάνοντας break στο πρώτο κιόλας game, κάτι που με την εμπειρία της προσπάθησε να διαχειριστεί ως το τέλος του σετ. Αμφότερες κράτησαν τα επόμενα δύο service games τους, με την Ελληνίδα τενίστρια να σερβίρει εξαιρετικά.

Στο 3-2 της Τσέχας, η Μαρία άρχισε να κάνει ορισμένα λάθη, με αποτέλεσμα να δει την αντίπαλό της να κρατάει αρχικά το σερβίς της και στη συνέχεια να κάνει break πολύ εύκολα, φτάνοντας στο 5-2.

Ωστόσο η Σάκκαρη δεν τα παράτησε και απάντησε με το πρώτο δικό της break, μειώνοντας σε 5-3 και στη συνέχεια στο σερβίς της σε 5-4. Η Κβίτοβα ωστόσο είχε και δεύτερη ευκαιρία να σερβίρει για να κλείσει το σετ. Εφτασε σε διπλό set point, ωστόσο μία φορά η Μαρία και μία η ίδια με διπλό λάθος στο σερβίς, έχασε την ευκαιρία να κλείσει το σετ. Στην τρίτη ευκαιρία που της δόθηκε ωστόσο, η Σάκκαρη σημάδεψε το φιλέ με ένα slice και έγινε το 1-0 στα σετ για την Τσέχα.

Ιδιο ξεκίνημα, διαφορετική κατάληξη και 1-1 η Σάκκαρη

H Κβίτοβα άρχισε το δεύτερο σετ, ακριβώς όπως το πρώτο. Εσπασε το σερβίς της Μαρίας και κράτησε εύκολα το δικό της για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έφτασε σε νέο break point με επιστροφή winner, με την Μαρία ωστόσο να καταφέρνει να το σβήσει και τελικά μείωσε σε 2-1, σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του ματς καθώς με 0-3 και δύο break κάτω, θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να γυρίσει την κατάσταση.

Η Τσέχα έφτασε στο 3-1 και προηγήθηκε ξανά με 0-30, όμως και πάλι η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 3-2.

 

Η Ελληνίδα τενίστρια στο επόμενο game έκανε μεγάλη επιστροφή. Ενώ ήταν κάτω με 40-15, ανάγκασε με το παιχνίδι της σε λάθη την αντίπαλό της και έσπασε το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 3-3 και να μπει στην διεκδίκηση του σετ.

Η Κβίτοβα βρέθηκε ξανά με break point στο service game της Σάκκαρη, όμως το Νο7 του κόσμου έβγαλε μεγάλα σερβίς και πήρε για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα, με 4-3.

Με δυσκολία η Τσέχα ισοφάρισε σε 4-4, με την Σάκκαρη να την στέλνει στη συνέχεια να σερβίρει για να μείνει στο σετ. To κατάφερε και μάλιστα εύκολα, με love game, ωστόσο η Μαρία την ανάγκασε να πάει να σερβίρει ξανά για να μείνει στο σετ. Με 40-0 κάτω, η Σάκκαρη βρέθηκε ξαφνικά με break point και set point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε και οδήγησε το ματς σε τρίτο σετ.

Κυρίαρχος η Σάκκαρη, πέρασε στα ημιτελικά

H Mαρία άρχισε ιδανικά το τρίτο σετ με love game, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο, έχοντας βέβαια και την αυτοπεποίθησή της πολύ ψηλά. Η Τσέχα ωστόσο ισοφάρισε και η Σάκκαρη με δεύτερο συνεχόμενο love game διατήρησε το προβάδισμα με 2-1.

Ακολούθησε το πρώτο break στο σετ και έγινε από την Σάκκαρη η οποία πίεσε την αντίπαλό της στις επιστροφές και πήρε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση. Αν και είδε την Κβίτοβα να φτάνει αμέσως σε διπλό break point, βρήκε τις λύσεις ξανά από το σερβίς της και έφτασε στο 4-1.

Το νέο μεγάλο break ήρθε για την Μαρία μετά από 4 προσπάθειες και με 5-1 πήγε να σερβίρει για την πρόκριση και βρήκε διπλό match point για να κλείσει τελικά το ματς και να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πηγή: gazzetta.gr