Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις πολιτειακές εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας

Τουλάχιστον οκτώ είναι οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι* στις επερχόμενες πολιτειακές εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας. Στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μάλιστα γυναίκες.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και οι κάλπες το επόμενο Σάββατο, 25 Μαρτίου -ανήμερα της Επετείου της Επανάστασης του 1821- να τους είναι γούρικες.

Πιο συγκεκριμένα μία θέση στο Legislative Assembly (Νομοθετική Συνέλευση – Κάτω Βουλή) διεκδικούν:

-Η Sophie Cotsis, με τους Εργατικούς στην περιφέρεια Canterbury.

-Η Panayiota Domna Giannakis, με το Informed Medical Options Party, στην περιφέρεια Cronulla.

-Η Eleni Marie Petinos, με τους Φιλελεύθερους, στην περιφέρεια Miranda.

-Η Fiona Douskou, επίσης με τους Φιλελεύθερους, στην περιφέρεια Newtown.

-H Angela Mary Ketas, με το Informed Medical Options Party, στην περιφέρεια Port Stephens.

-Ο Steven Kamper, με τους Εργατικούς, στην περιφέρεια Rockdale.

-Η Izabella Angelyn Antoniou, με τους Πράσινους, στην περιφέρεια Summer Hill.

Επίσης, μία θέση στο Legislative Council (Νομοθετικό Συμβούλιο – Άνω Βουλή), με τους Εργατικούς διεκδικεί η Courtney Houssos.

Οι πολιτειακές εκλογές της Ν.Ν.Ο. το Σάββατο 25 Μαρτίου, θα κρίνουν αν ο Συνασπισμός θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της Πολιτείας, με αρχηγό τον Dominic Perrottet ή οι Εργατικοί με τον Chris Minns θα κάνουν την… ανατροπή.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειχναν «καθαρή» επικράτηση των Εργατικών, αλλά καθώς η κούρσα έχει φτάσει στις τελευταίες ημέρες τα περιθώρια «στενεύουν».

Η κυβέρνηση Συνασπισμού κέρδισε 48 από τις 93 έδρες το 2019, σχηματίζοντας μια ισχνή πλειοψηφία. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον μειωθεί σε μόλις 45, δύο κάτω από το όριο της πλειοψηφίας.

Πρέπει να κερδίσουν μόλις δύο έδρες στις 25 Μαρτίου, κάτι που δεν ακούγεται… σημαντικό, εκτός από το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πιθανό, όχι να κερδίσουν, αλλά να χάσουν ακόμη περισσότερες.

Οι Εργατικοί έχουν σήμερα 38 έδρες, που σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουν άλλες 9 για να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Εκτός από τα μεγάλα κόμματα, υπάρχουν 10 έδρες που κατέχουν οι Πράσινοι, το Κόμμα Σκοπευτών, Ψαράδων και Αγροτών και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Αυτοί θα μπορούσαν να γίνουν βασικοί παράγοντες εξουσίας εάν δεν προκύψει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πολιτειακές εκλογές διεξάγονται στη Νέα Νότια Ουαλία το τέταρτο Σάββατο του Μαρτίου κάθε τέσσερα χρόνια.

Η Νέα Νότια Ουαλία είναι διαιρεμένη σε 93 πολιτειακές εκλογικές περιφέρειες, που ονομάζονται, επίσης, εκλογικά σώματα.

Στις πολιτειακές εκλογές, οι ψηφοφόροι σε κάθε εκλογική περιφέρεια εκλέγουν ένα μέλος για να τους εκπροσωπήσει στην Νομοθετική Συνέλευση. Αυτή ονομάζεται, επίσης, Κάτω Βουλή.

Οι ψηφοφόροι εκλέγουν, επίσης, τα μισά από τα 42 μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου. Αυτό ονομάζεται, επίσης, Άνω Βουλή.

Περισσότερες πληροφορίες και στα Ελληνικά στην ιστοσελίδα: elections.nsw.gov.au

Neoskosmos.com