Με επιτυχία το 1ο Συνέδριο του Hellenic Congress of America- Νέος Πρόεδρος ο Δημ. Μαρκουίζος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου 2023,  το 1ο  Συνέδριο του Ηellenic Congress of America με την εκλογή του Ιατρού Δημητρίου Μαρκουίζου ως νέου Προέδρου. Α ‘ και Β’  Αντιπρόεδροι επανεξελέγησαν οι Κώστας Λαμπρόπουλος και Νίκος Ταβάντζης.*   Γενική Γραμματέας η δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος, Δέσποινα Αφεντούλη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου 2023,  το 1ο  Συνέδριο του Hellenic Congress of America με την εκλογή του Ιατρού Δημητρίου Μαρκουίζου ως νέου Προέδρου. Α ‘ και Β’  Αντιπρόεδροι επανεξελέγησαν οι Κώστας Λαμπρόπουλος και Νίκος Ταβάντζης.

Στο Συνέδριο ψηφίστηκε επιτροπή για να μελετήσει τα διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν την νέα γενιά.

Έγινε ψήφισμα ξανά για να συνεχίσει η Οργάνωση τον αγώνα της για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο της καταγωγής τους δίχως περιορισμούς και να γίνει μία σχετική μετατροπή όσον αφορά τα δύο χρόνια παραμονής στην Ελλάδα.

Όλοι οι γεννημένοι Έλληνες πρέπει αυτόματα να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

Επίσης εκδόθηκε ψήφισμα να συνεχιστεί ο αγώνας για την συγγραφή της ιστορίας του απόδημου ελληνισμού.

Ψηφίστηκε να δημιουργηθεί οικονομική επιτροπή για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιέλαβαν τον απολογισμό του Προέδρου και των αξιωματούχων του Δ.Σ., τον Οικονομικό Απολογισμό, επικύρωση του Καταστατικού, καθώς και παρουσίαση του φιλόδοξου Hellenic History Project από τον καθηγητή Δημοσθένη Τριανταφύλλου και τον Δρα. Γεώργιο Μελικόκη, συμπροέδρους της αρμόδιας επιτροπής. Θα ακολουθήσει έκδοση ψηφισμάτων για το Δικαίωμα Ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τη θέσπιση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού και την συμπαράσταση και υποστήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε  με την ανάδειξη του νέου Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. για τη διετία 2023-2025.

Ακολούθως, στις 7 το βράδυ ώρα Νέας Υόρκης επρόκειτο να παρατεθεί το επίσημο δείπνο στο “MYTHOS” Restaurant [196 29 Northern Blvd, Flushing, NY 11358], τιμώντας την 7η επέτειο του Hellenic Congress.

Στη διάρκεια του δείπνου θα βραβευθούν ο απερχόμενος και ιδρυτικός πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Νίκος Αποστολόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, πρώην πολιτειακός δικαστής της Νέας Υόρκης, Θεόδωρος Βασιλάκης.

Στο Hellenic Congress of America, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα μέλη του συμμετέχουν και τέσσερις σύλλογοι που θα αντιπροσωπεύτηκαν στο συνέδριο, οι ιστορικοί σύλλογοι Αρκάδων Νέας Υόρκης “Γέρος του Μωριά” και Καστοριέων “Ομόνοια”, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής “Το Καρπενήσι” και η Ελληνική Συμμαχία Γυναικών (Hellenic Women’s Alliance).

 

* H PANHELLENIC POST ζητάει συγγνώμη γιατί από λάθος στην θέση του Β΄Αντιπροέδρου στην πρώτη δημοσίευση γράψαμε το όνομα Στέλιος Τακετζής αντί του ορθού που είναι Νίκος Ταβάντζης. Αυτά παρουσιάζουν κάποτε οι τηλεφωνικές ανταποκρίσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού…