ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1 / Αστέρας – Παναιτωλικός 2-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική των playouts, με τους Βοιωτούς να παίρνουν πολύτιμο πόντο στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία. Ο Νίκας άνοιξε το σκορ (48′), ισοφάρισε ο Μπάκιτς (73′).

Ένα πολύτιμο πόντο στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία πήρε ο Λεβαδειακός. Το παιχνίδι στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και τους Βοιωτούς έληξε ισόπαλο 1-1 για την πρώτη αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League.

Όλα τα γκολ του παιχνιδιού μπήκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Νίκας άνοιξε το σκορ στο 48′, όμως ο Μπάκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 73′.

Έτσι στη βαθμολογία, ο Λεβαδειακός έφτασε τους 18 πόντους, ενώ ο ΟΦΗ ανέβηκε στους 27 βαθμούς.

Το ματς

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και τις περισσότερες στιγμές στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Οι Κρητικοί είχαν την κυκλοφορία, όμως το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο. Στο 15′ οι Κρητικοί είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Πασαλίδη. Οι Βοιωτοί επιχειρούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 25′ ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Σαχπεκίδης πάτησε στην περιοχή, πήρε την κόντρα από τον Πασαλίδη και βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία, ωστόσο έβρισκαν δύσκολα διαδρόμους και όταν τα κατάφερναν ο Γκροφ φώναζε παρών.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νίκας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή στα επόμενα λεπτά και δοκίμασε να απειλήσει με Μπαλογιάννη και Ντίκο.

Οι Κρητικοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 73ο λεπτό. Ο Μπάκιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκροφ, ο οποίος μεν έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο με τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού να αμύνονται. Στις καθυστερήσεις οι Κρητικοί είχαν σημαντική στιγμή με τον Νέιρα, ενώ οι Βοιωτοί μπορούσαν να κλέψουν το τρίποντο στο φινάλε με κεφαλιά του Βινίσιους που απέκρουσε ο Μανδάς.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (64′ Περέα), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (64′ Νέιρα), Τοράρινσον, Μπάκιτς (80′ Γκρόνινγκ), Ντίκο, Μπαλογιάννης (72′ Μπιφουμά)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παζ (53′ Ντεντάκης), Λιάγας, Χαμόντ, Μεχία (84′ Μπελμόντ), Παναγιώτου, Νίκας (85′ Τορό), Σαχπεκίδης (85′ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (53′ Γερεμέγεφ)

Αστέρας – Παναιτωλικός 2-1

Ο Φεντερίκο Άλβαρες με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Αστέρα έδωσε τη νίκη στους Αρκάδες κάνοντας το τελικό 2-1 απέναντι στον Παναιτωλικό στο 90′.

Στην πρώτη αγωνιστική των Playout ο Αστέρας επικράτησε του Παναιτωλικού 2-1. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο 90ο με τον Άλβαρες να δίνει τη νίκη στους Αρκάδες με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Αστέρας ήταν εκείνος που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και απείλησε περισσότερο την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναιτωλικού τα χαλούσαν στην τελική πάσα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε πολλές περιπτώσεις την εστία του Παπαδόπουλου.

Το ματς: Ο Αστέρας ήταν εκείνος που είχε την μπάλα στα πόδια του στην αρχή του αγώνα με τον Παναιτωλικό να του έχει δώσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Αγρινιώτες ανέβηκαν με την πάροδο του χρόνου ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση. Στο 31ο λεπτό σε μία ανύποπτη φάση ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Καστάνιο με τον Χουχούμη μονομάχησαν στον αέρα, ο Ανέστης έκανε άστοχη έξοδο πέφτοντας πάνω στον παίκτη των γηπεδούχων. Αρχικά, ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ, όμως ειδοποιήθηκε από το VAR να ξαναδεί τη φάση και πήρε πίσω το σφύριγμά του δίνοντας πέναλτι.

Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος ανοίγοντας το σκορ στο 34ο λεπτο, ενώ αυτό ήταν το 55ο γκολ του με τη φανέλα του Αστέρα. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο πέρα από την αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων αφού ο Ριέρα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 2-0 όταν ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά με τον Ανέστη να πέφτει και να απομακρύνει δύσκολα.

Στο 50 ο Παναιτωλικός έφτασε στο 1-1 μετά από υπέροχο συνδυασμό. Ο Χουχούμης έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Ντουάρτε, εκείνος με κάθετη βρήκε με τη μία τον Ζοάο Πέντρο που και αυτός κατευθείαν έδωσε στον Κολοβό που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-1.

Στη συνέχεια του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές ωστόσο δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ και όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο.

Ωστόσο ο Άλβαρες είχε διαφορετική άποψη. Στο 90ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό έξω από την περιοχή και εκείνος με ωραίο σουτ με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 2-1.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Σανταφέ, Μουνάφο, Ριέρα (45′ Τιλίκα), Σίτο (68′ Ζουγκλής), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μαλής, Λάρσον, Μλάντεν, Κολοβός, Χουάνπι (64′ Ντίας), Ντουάρτε, Σενγκέλια (64′ Νοσίρου), Πέδρο (74′ Καρέλης)