Στα γαλανόλευκα το διοικητικό μέγαρο της Κομητείας Nassau

Το Διοικητικό Μέγαρο της Κομητείας Nassau στο Λονγκ Αϊλαντ, το βράδυ της Πέμπτης, 23ης  Μαρτίου 2023, είχε βάλει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί την ομογένεια και να τιμήσουν την 202ή επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων των νομοθετών της Κομητείας και παρέστη και ο φιλέλληνας πρόεδρος της κομητείας Bruce Α. Blakeman ο οποίος ανακήρυξε την 25 Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας και βράβευσε ηγέτες των Ελληνορθόδοξων κοινοτήτων που εδρεύουν στην εν λόγω κομητεία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η ομογενής ανώτατη δικαστής της Νέας Υόρκης Μάντλιν Σίγκα, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτριος Κόκοτας, ο κυβερνήτης Ντιν Μόσκος και εκπρόσωποι των τμημάτων της AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης που έχουν την έδρα τους στο Λονγκ Άϊλαντ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για μια ακόμη φορά από τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Αγίας Τριάδας στο Χίξβιλ, της Παναγίας στο Αϊλαντ Παρκ, του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ και της Αγίας Μαρκέλλας στο Wantagh και ήταν υψηλών προδιαγραφών.

Τον συντονισμό της εκδήλωση ανέλαβε η ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι έφηβοι και νέοι των κοινοτήτων οι οποίοι υποδύθηκαν το Άγημα των Ευζώνων και το χορευτικό των κοινοτήτων.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ, π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου που ήταν κεντρικός ομιλητής και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτριος Κόκοτας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον κυβερνήτη Ντιν Μόσκο και τους ηγέτες των τμημάτων του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά οι ιερατικοί προϊστάμενοι των προαναφερόμενων κοινοτήτων απένειμαν τις διακηρύξεις στους τιμώμενους.

Πρόκειται για τον Γιώργο Λίλικα, πρώην πρόεδρο της κοινότητας της της Αγίας Μαρκέλλας στο Wantagh, τον Πίτερ Ρίζικ, πρώην πρόεδρο της κοινότητας της Παναγίας στο  Αϊλαντ Παρκ, τον Νικόλαο Σταθόπουλο, ευεργέτη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, την Τζένυ Πάππα, πρώην δασκάλα και ακτιβίστρια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ, Νίκολας Παπέιν, πρώην πρόεδρο της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, τον Βασίλειο Χαϊμάνη από την κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ και το ζεύγος Αθανασίου και Χρυσάνθης Προύσαλη, ευεργέτες της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ.

Διακήρυξη απονεμήθηκε και στην AHEPA, η οποία έχει ήδη εισέλθει στο 101ο έτος προσφοράς και δράσης στην ομογένεια και στον απανταχού ελληνισμό.

Οι ιερείς του Λονγκ Αϊλαντ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο της κομητείας Νάσο Μπρους Μπλέικμαν και την ανώτατη δικαστή της Νέας Υόρκης Μάντλιν Σίγκα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Παντελήμων Παπαδόπουλος με την οικογένεια του Βασιλείου Χαϊμάνη (Vasilis Chaimanis) Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το χορευτικό των κοινοτήτων του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο του τμήματος των Ευζώνων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, αριστερά, η Τζένυ Πάππα και ο π. Ηλίας Παππάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι ιερείς π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Ηλίας Παππάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια της Τζένης Πάππα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεώργιος Κολιός σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια του Γιώργου Λίλικα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεώργιος Κολλιός ενώ τιμά τον Γεώργιο Λίλικα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Ιωάννης Λουρδάς και ο τιμώμενος Νικόλαος Παπaϊωάννου (Nicholas Papain). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Νικόλαος Παπαϊωάννου (Nicholas Papain) με την οικογένειά του και τον π. Ιωάννη Λουρδά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Νικόλαος Σταθόπουλος με την σύζυγό του Αφροδίτη, την εγγονή τους και τον π. Νικηφόρο Φακίνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Πίτερ Ρίζικ και ο π. Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Πίτερ Ρίζικ με την σύζυγό του Μαρία, την μητέρα του και τον π. Γεώργο Καζούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την είσοδο στην αίθουσα των σημαιοφόρων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Αθανάσιος Προύσαλης με τα παιδιά και τα εγγόνια του σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Θεοφάνη Παπαντώνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Θεοφάνης Παπαντώνης ενώ τιμά το χεύγος Αθανασίου και Χρυσάνθης Προύσαλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή:anamniseis.net