Στους “16” ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Γκαρίν 2-1

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στα court με νίκη επί του Κριστιάν Γκαρίν (6-3, 4-6, 6-4) και παίζει με Χατσάνοφ στη φάση των «16» του Μαϊάμι, σε μία άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην είχε ρυθμό, όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Κριστιάν Γκαρίν στους κρίσιμους πόντους και προκρίθηκε στην φάση των «16» στο Μαϊάμι.

Με φανερή την διάθεσή του να μην πιέσει πολύ τον εαυτό του αφού ακόμη δεν είναι στο 100% έτοιμος, ο Ελληνας τενίστας προσπάθησε με την εμπειρία του να διαχειριστεί το ματς σωστά, αποφεύγοντας να κυνηγήσει μεγάλα ράλι και δύσκολες μπάλες. Και τελικά με ένα break από λάθος του Χιλιανού στο τρίτο σετ, έφτασε στην πρόκριση (6-3, 4-6 ,6-4) έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά.

Στο ματς είχε 12 άσους (7 ο αντίπαλός του), 77% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 31 winners (40 ο Γκαρίν) και μόλις 8 αβίαστα λάθη σε ματς τριών σετ.

Στην φάση των«16» θα παίξει με τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος έκανε εύκολο ένα θεωρητικά επικίνδυνο ματς με τον Γίρι Λεχέτσκα, επικρατώντας με 6-2, 6-4. Οι δυο τους έχουν παίξει 6 φορές, με τον Τσιτσιπά να έχει το εντυπωσιακό 6-0, με τελευταία νίκη φέτος στον ημιτελικό Australian Open (3-1 σετ).

Στο χαλαρό ο Τσιτσιπάς το 1-0

Στα πρώτα αναγνωριστικά games οι δύο αντίπαλοι δεν αντιμετώπισαν κάποιο break point με τον Στέφανο να έχει το προβάδισμα με 2-1. Παρόμοια εξέλιξη είχαν τα επόμενα δύο games, αφού κανείς από τους δύο δεν βρήκε break point και ο Τσιτσιπάς με λίγο ρίσκο στο σερβίς διατήρησε το προβάδισμα.

Στο υπέρ του 4-3 ο Τσιτσιπάς βρήκε τα πρώτα δύο break point του ματς και στην δεύτερη ευκαιρία του, πήγε να σερβίρει για το σετ.

Με love game το έκλεισε στο 6-3.

Ενα σετ που πήρε με μόλις 4 winners, αλλά και μόλις δύο αβίαστα λάθη.

Ολα λάθος στο κρίσιμο game ο Τσιτσιπάς και 1-1 ο Γκαρίν

Με love game άρχισε το δεύτερο σετ από τον Γκαρίν ο οποίος βρέθηκε και με τριπλό break point (0-40) στη συνέχεια. Ο Τσιτσιπάς με τρία καλά σερβίς όμως και έναν πόντο πάνω στο φιλέ, γύρισε την κατάσταση και ισοφάρισε, γλιτώνοντας ένα 2-0 του Χιλιανού.

Ο Γκαρίν προηγήθηκε 2-1, με τον Στέφανο να έχει στη συνέχεια τρεις συνεχόμενους άσους, ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Χιλιανός έστω και δύσκολα κράτησε ξανά το σερβίς του για το 3-2.

Ενα από τα λίγα, είναι η αλήθεια, πολύ δυνατα χτυπήματα του Στέφανου, έφεραν το 3-3, όμως ο Χιλιανός με love game προηγήθηκε 4-3 απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που όταν υποδεχόταν δεν έβαζε πίεση στο παιχνίδι του.

Παρά το 4-4, ο Χιλιανός έκανε ένα ακόμη love game και έστειλε τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Εκεί τα έκανε όλα… λάθος.

Με αρκετά ρηχά χτυπήματα, έδωσε εύκολους πόντους στον αντίπαλο του που έκανε το break και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ.

Τα λάθη του Γκαρίν στο 4-4 έδωσαν τη νίκη στον Τσιτσιπά

Με το «καλημέρα» ο Στέφανος βρέθηκε με διπλό break point, δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και ο Γκαρίν πήρε προβάδισμα. Με «όπλο» το σερβίς ισοφάρισε σε 1-1 ο Τσιτσιπάς και στη συνέχεια έψαξε το break point, αλλά δεν το βρήκε και ο αντίπαλός του διατήρησε το προβάδισμα.

Χωρίς να ζοριστούν, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 4-4. Εκεί ο Γκαρίν με άσο σε δεύτερο σερβίς απέφυγε διπλό break point του Τσιτσιπά, όμως ο Ελληνας τενίστας βρήκε στη συνέχεια του game ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε.

Τελικά με άσο έκλεισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.