ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση απέδρασε από την Τούμπα και πάτησε κορυφή με γκολάρα Αραούχο

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χάρη στο απίθανο γκολ του Αραούχο, επέστρεψε στις νίκες και έπιασε τον Παναθηναϊκό στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ολιβέιρα έχει δοκάρι στο 65′, ενώ η ΑΕΚ είχε έντονες διαμαρτυρίες για τη φάση του έβδομου λεπτού όπου πέτυχε γκολ, αλλά ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα.

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο απίθανο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 80ο λεπτό, για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Μάνταλος με υπέροχη σέντρα εκτός περιοχής βρήκε τον αρχηγό της Ένωσης και αυτός με απίθανο κοντρόλ και σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR αλλά δεν υπήρχε κάτι “παράτυπο” και το γκολ μέτρησε κανονικά. Πλέον η Ένωση ανέβηκε στους 63 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 57 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Ένωση ήταν ελαφρώς πιο απειλητική στο πρώτο μέρος και οι Θεσσαλονίκεις στο δεύτερο με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 65ο λεπτό με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Τζαβέλλα στο 76′, αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του ήττα από το παιχνίδι της OPAP Arena στην κανονική διάρκεια, ενώ η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κέρδισε στην Τούμπα ήταν την 1η Ιουλίου 2020 για τα playoffs με 2-0.

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση μεταξύ των παικτών και αυτό το πυροδότησε η φάση του έβδομου λεπτού.

Η φάση του έβδομου λεπτού που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Ένωσης

Τα αίματα άναψαν στο ματς στη φάση του έβδομου λεπτού. Ο Πινέδα έφυγε μόνος του στην κόντρα μετά από λάθος γύρισμα του Σβαμπ και ο Νορντίν Άμραμπατ πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Λευκορώσος διαιτητής Αλεξέι Κουλμπάκοφ σφύριξε νωρίτερα, χωρίς να έχει γίνει κατανοητό τι έχει υποδείξει.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήταν έξαλλοι και με δύο αναρτήσεις στα social media εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους μιλώντας για “το σκάνδαλο του αιώνα” και για “την μεγαλύτερη διαιτητική σφαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια”.

Οι κιτρινόμαυροι φώναξαν και για τη φάση του 36ου λεπτού για κόκκινη στον Αουγκούστο για μαρκάρισμα στον Άμραμπατ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο ματς. Στην πρώτη φάση του ματς στο έβδομο λεπτό ήταν αυτή που άναψε τα αίματα ανάμεσα στους παίκτες και τους δύο πάγκους.

Η πρώτη τελική από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε στο 19ο λεπτό. Ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ έξι λεπτά νωρίτερα από αντικανονική θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Ένωση έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο 25′. Ο Σιντιμπέ με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Πινέδα μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε.

Στο 35′ ο Άμραμπατ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήταν στο 45+2′. Ο Άμραμπατ με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Πινέδα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν μπήκαν με την ίδια ορμή και έπαιζαν αρκετά προσεκτικά, έχοντας το νου τους και στα μετόπισθεν από το πώς θα σκοράρουν. Η προσπάθεια του Αραούχο στο 50′ σταμάτησε στον Ίνγκασον, ενώ δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Κουλιεράκη πήγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη στιγμή του στο 65ο λεπτό με το σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι μετά την κακή αντίδραση του Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 73ο λεπτό με σουτ του Σάστρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Τζαβέλλα στο 76′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος.

Στο 80ο λεπτό ο Αραούχο πέτυχε το γκολ που έκρινε την έκβαση του ματς. Μετά το 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες με κύριους εκφραστές τους Καντουρί και Τάισον, όμως το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (46′ Ντάντας), Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (61′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Κωνσταντέλιας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82′ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46′ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Πινέδα (71′ Άμραμπατ), Αραούχο (82′ Τσούμπερ).

Πηγή:sport24.gr