Η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια

Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

Φιλαδέλφεια.- Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την μαζική συμμετοχή και προσέλευση, ξεκίνησε η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην πόλη της Φιλαδέλφειας, που λαμβάνει χώρα, όπως κάθε χρόνο, στο κέντρο της πόλης.

Με τους επισήμους παρέλασε ως Μέγας Τελετάρχης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Λυσιώτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος, Δημήτριος Παπαγεωργίου, η Βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπανης, ο Βουλευτής της Νέας Ιερσέης, Ντόναλντ Νόρκρος (Donald Norcross) και η Πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά, Γεωργία Αθανασοπούλου, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Κόκοτας και τα στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδελφειας και Μείζονος Ντελαγουερ.


Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ.Αθανασάτος

«Ζήτω η ελληνοαμερικανική φιλια», αναφώνησε, καταλήγοντας, κατά τον χαιρετισμό της, η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, ενώ ο Πρέσβης Γιώργος Τσούνης χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» τον τίτλο του Μεγάλου Τελετάρχη, καλώντας άπαντες να επισκεφθούν την Αθήνα το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Τζον Σαρμπανης αναφέρθηκε στα κοινά ιδανικά Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας πως άπαντες «ειναι περήφανοι για αυτά που συμβολίζει η Ελλάδα».

Η παρέλαση συνεχίστηκε με μαζική συμμετοχή των κοινοτήτων, των σχολείων αλλά και των συλλόγων της περιοχής.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε και η μασκότ των Phillies, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της στην παρέλαση αλλά και την εξέδρα των επισημων.


Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

Πηγή: ekirikas.gr