Με περιοδείες ανά την Ελλάδα και το Λεκανοπέδιο «οργώνει» τις περιφέρειες ο πρωθυπουργός

Η εβδομάδα αυτή σηματοδοτείται από τη μεγάλη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο την Τετάρτη, η οποία θα έχει πλούσια ατζέντα και αρκετές ανακοινώσεις για έργα πνοής στην πόλη.

Φυγή προς τα εμπρός με περιοδείες ανά την Ελλάδα αλλά και εντός Αττικής σχεδιάζει το κυβερνών κόμμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι αποφασισμένος να οργώσει την περιφέρεια αλλά και το λεκανοπέδιο προκειμένου να επικοινωνήσει και να θέσει τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου αλλά και της επόμενης ημέρας.

Η εβδομάδα αυτή σηματοδοτείται από τη μεγάλη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο την Τετάρτη, η οποία θα έχει πλούσια ατζέντα και αρκετές ανακοινώσεις για έργα πνοής στην πόλη ενώ κυβερνητικά στελέχη μιλόυν και για κάποια ανακοίνωση “έκπληξη”. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι έργα για την ανάπτυξη της λίμνης Παμβώτιδα, έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο ενώ αναμένεται να παρουσιάσει τη μελέτη και τα σχέδια των δύο πρώτων γραμμών του σχεδιαζόμενου μετρό των Ιωαννίνων.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια θα συνεχιστούν και την Μεγάλη εβδομάδα, κατά την οποία θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη και μετά το Πάσχα στο πρωθυπουργικό πλάνο είναι η επίσκεψη στην Κέρκυρα και στο Νότιο Αιγαίο δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που έχει καιρό να επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου στοχεύει μέχρι τις εκλογές να έχει “οργώσει” το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Μεταξύ των περιοδειών στην περιφέρεια ο πρωθυπουργός θα εντάσσει στο πρόγραμμά του όλο και περισσότερες γειτονιές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου, όπου σύμφωνα με μετρήσεις που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου καταγράφεται και η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια του κόσμου για το δυστύχημα των Τεμπών και κατά συνέπεια στόχος είναι να αναστραφεί αυτό το κλίμα, μπαίνοντας μπροστά ο ιδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το στίγμα έχει δοθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Γέρακα ενώ στο καλεντάρι έχουν ήδη σημειωθεί πολλές άλλες περιοχές όπως ο Βύρωνας, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, ο Άλιμος και ο Πειραιάς και ο προγραμματισμός θα ανανεώνεται συνεχώς μέχρι το στήσιμο της κάλπης. Στόχος σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη είναι να δοθεί το παρών σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και να έρθει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και ειδικά σε περισσότερες λαϊκές γειτονιές, όπου είχε το προβάδισμα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η αριστερά.

Παραδοσιακά, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των πρωθυπουργικών περιοδειών περισσότερες από μία φορά μέχρι τον τερματισμό της προεκλογικής περιόδου, κατά τον οποίο παραδοσιακά αναμένονται οι μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έμφαση που αναμένεται να δοθεί στη Θεσσαλονίκη σχετίζεται επίσης με τα ευρήματα ειδικών σφυγμομετρήσεων που εφιστούν την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς δείχνουν ότι η Α’ Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά που θυμίζουν το εκλογικό αποτύπωμα της Αττικής και ότι αρχίζει να χάνει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης το σύνολο των ψηφοδελτίων της ΝΔ, με τις τελευταίες προσθήκες – σύμφωνα με πληροφορίες να “γράφονται και να σβήνονται” σήμερα – αύριο, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν και το επίσημο χρίσμα κατά την παρουσίας τους στις περιφέρειές τους τις ημέρες του Πάσχα.

Εξαίρεση αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του πρωθυπουργού και το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Πηγή: skai.gr