Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε το καλοκαίρι

(AP Photo/Petros Giannakouris)
VIA ASSOCIATED PRESS

Διεθνείς συμπαραγωγές, μεγάλες πρεμιέρες, σημαντικά ονόματα του θεάτρου και της μουσικής, πρωτοβουλίες, όπως το Φεστιβάλ νέας μουσικής SubSet που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, αλλά και η επαναλειτουργία μετά από 22 χρόνια του εκθεσιακού χώρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, με έναυσμα την παράσταση του Φρανκ Κάστορφ «Μήδεια» αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσίασε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, κεντρικό θέμα της οποίας είναι η Ελευθερία, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν». Η έννοια της ελευθερίας ξετυλίγεται σε ένα συμβολικό τρίπτυχο -ένα χελιδόνι, μία καρδιά και το νερό- που αποτυπώνεται στη φετινή οπτική ταυτότητα, με πρώτη αφετηρία την πλατφόρμα Open Plan που θα ξεδιπλωθεί τον Απρίλιο και Μάιο μέσα από ψηφιακά έργα και ζωντανές συζητήσεις.

Το Ηρώδειο ανοίγει με τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Πι με την Εθνική Λυρική Σκηνή (1,4,7 και 10 Ιουλίου), ο σταρ του πόντιουμ Θεόδωρος Κουρεντζής έρχεται στην Αθήνα με το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα, την ορχήστρα Utopia, στο Ηρώδειο και οι Waterboys, όπως επίσης οι Ισλανδοί Sigur Rós, ο εμβληματικός τζαζ πιανίστας Χέρμπι Χάνκοκ, αλλά και ο πολυβραβευμένος Αλεξάντρ Ντεσπλά, που θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια συναυλία με τις σημαντικότερες συνθέσεις του για τον κινηματογράφο.

Θεόδωρος Κουρεντζής
Θεόδωρος Κουρεντζής
ALEXANDRA MURAVEVA

Στο Ηρώδειο και ο Φιλίπ Κεν με μία παράσταση εμπνευσμένη από τον αναγεννησιακό Κήπο των Ηδονών, τον γνωστό πίνακα του Ιερώνυμου Μπος. Προσαρμοσμένη ειδικά για το ρωμαϊκό ωδείο, η παράσταση του αβανγκάρντ δημιουργού θα κλείσει πανηγυρικά το πρόγραμμα στις 4 Αυγούστου, ξεκινώντας το ταξίδι της στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της Πειραιώς 260 ανοίγει με τη νέα παράσταση του πρωτοποριακού Ρώσου σκηνοθέτη του θεάτρου και του κινηματογράφου Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ένα έργο εμπνευσμένο από μια ιστορία του Νικολάι Γκόγκολ.

«Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», η επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Κουτλή παρουσιάζεται ξανά στην Πειραιώς, όπως και η νέα παράσταση του Στάθη Λιβαθινού «Καζανόβα/Δον Ζουάν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Η προπώληση των εισιτηρίων άνοιξε σήμερα, 3 Απριλιου.

Περισσότερες πληροφορίες: aefestival.gr

Εισιτήρια: aefestival.gr & viva.gr

Πηγή: Huffpost.gr