Άγριο μπούλινγκ σε μαθητή στο Αρσάκειο: Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του 15χρονου στον ΣΚΑΪ

Αποκαλύπτει ότι οι επιθέσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό – «Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του συμβαντος στο σχολείο. Εχουν τη διάθεση να τα συγκαλύψουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μητέρα του 15χρονου.

Αθήνα.- Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ακόμη ο 15χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση μπούλινγκ από συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού. Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με τη μητέρα του αγοριού που αποκαλύπτει ότι οι επιθέσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα βάζει απέναντι το σχολείο το οποίο κατηγορεί για προσπάθεια συγκάλυψης.

«Από τον δεκεμβριο βλεπω το παιδι μου με τικ, το οποιο το εχει κάθε φορα που εχει μια ψυχολογικη πιεση, το ειχε  και περυσι τον ρωτουσαμε τι συμβαινει στο σχολειο; Δεν μας απεκρυψε κατι, συμβαινει κατι μας ειπε αλλα θελω να το διαχειριστω μονος μου. Το συγκεκριμένο γεγονος ηταν ακαριαίο δεν θα μπορουσε να το διαχειριστει μονος, την λεκτικη βια την διαχειριζοταν στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν γινοταν», ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Συμφωνα με την μητέρα υπάρχουν μαθητές του σχολείου που υποστηρίζουν τους θύτες.

«Έχει εκδηλώσεις υποστήριξης και συμπαράστασης υπάρχουν όμως και αντιδράσεις πιο μεμονωμένα περιστατικά βέβαια, από μαθητές του σχολείου που υποστηρίζουν τους θύτες. Νομίζω ότι προσπαθεί ακόμη να το διαχειριστεί, έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογία του άλλες φορές είναι πιο αισιόδοξος και άλλες φορές χάνεται στις σκέψεις του». σημειώνει η μητέρα.

«Δεν δέχθηκε απλά μπουλιγνκ ή σχολικό εκφοβισμό δέχθηκε άγρια ξυλοκοπήματα και βαριές επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η βούληση της οικογένειας είναι να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εποπτικού περιβάλλοντος γονείς, κηδεμόνες του σχολικού περιβάλλοντος, της διεύθυνσης του σχολείου και όποιου ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του», δήλωσε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Η μητέρα στρέφεται και κατά του σχολείου που το κατηγορεί για συγκάλυψη .

«Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του συμβαντος στο σχολείο. Εχουν τη διάθεση να τα συγκαλύψουν.Μέχρι σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος, και προτάσσουν την Ε.Δ.Ε. και τα πειθαρχικά,αυτές είναι πρακτικές προηγουμένου αιώνα. Το 2023 δεν μπορεί να υπάρχει μια στάση απομάκρυνσης από το συμβάν. Αν δεν είχαμε πάει στην αστυνομία θα το είχαν βάλει κάτω από το χαλί  και αυτό,είμαι βέβαιη!», ανέφερε η μητέρα

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει ο Σύλλογος διδασκοντων αρσακειου και στη συνεδρίαση έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι μαθητές, δράστες και θύμα και οι κηδεμόνες τους.

«Είνα μάχη που δίνουμε όχι μόνο για τι παιδί μας αλλά και για να μπορέσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια μια μάστιγμα που ταλαιπωρεί οικογένειες και παιδάκια», τονίζει η μητέρα.

Παράλληλα προχωράει και  η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενω στο μικροσκοπιο των αρχων εχουν μπει και αλλες καταγγελιες για παρομοια περιστατικα στο ίδιο σχολείο.

Πηγή: skai.gr