ΠΑΟΚ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αποτελεί βαρόμετρο για τον «Δικέφαλο»

Οι δύο όψεις του νομίσματος: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στα 20 του αποδεικνύεται άκρως επιδραστικός και καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ, αλλά στα τελευταία ματς εμφανίζεται επιβαρυμένος και ντεφορμέ.

Λίγο πριν κλείσει τα 20 του χρόνια κλήθηκε να… κουβαλήσει βαρύ φορτίο στις πλάτες του. Ανταποκρίθηκε. Πέρασε το τεστ με επιτυχία και έγινε συνώνυμο της αγωνιστικής ανάκαμψης του ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, περί ου ο λόγος, ξεκίνησε την σεζόν ως 15ος – 16ος στο «ροτέισον», του Ραζβάν Λουτσέσκου, ερχόταν από τον πάγκο παίζοντας ως αλλαγή, μέχρι κάποια στιγμή που πήρε φανέλα βασικού την οποία και έβγαλε ελάχιστες φορές μέχρι και τώρα. Το ματς που «σημάδεψε» την πορεία του 20χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού ήταν αυτό του πρώτου γύρου απέναντι στην ΑΕΚ, όπου για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός κι έκτοτε έχει απουσιάσει από ένα μόνο παιχνίδι του «Δικεφάλου»!

Αμέσως μετά τη διακοπή, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπαίνοντας στο 2023, ο «Ντέλιας» έχει αγωνιστεί στα 1.345 λεπτά από τα συνολικά 1.620 λεπτά αγώνα του ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, σε ένα σύνολο 18 αγώνων έχει χάσει λιγότερο από τρία παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» και δεν αγωνίστηκε καθόλου, μόνο στη ρεβάνς με την Καλαμάτα για το κύπελλο.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει «γράψει» 19 σερί συμμετοχές στο αρχικό σχήμα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα! Οι επτά από αυτές, ήταν 90λεπτές, ενώ στις περισσότερες έχει γίνει αλλαγή, κυρίως στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Ακόμη και στην τελευταία διακοπή, δεν μπόρεσε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, καθώς τα εντυπωσιακά πράγματα που κάνει με τον ΠΑΟΚ τον έφεραν για πρώτη φορά στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, για να καταγράψει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την «γαλανόλευκη».

Ο Βολιώτης διεθνής άσος αποδεικνύεται βαρόμετρο στο κομμάτι της ανάπτυξης του «Δικεφάλου». Αν λείψουν οι ενέργειες του, μπορεί να μπλοκάρει όλη η επιθετική τακτική της ομάδας κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Λουτσέσκου αναγνωρίζοντας το πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας και πόσο έχει φτάσει να επηρεάζει και το υπόλοιπο γκρουπ, το οποίο έχει «μεταμορφώσει» με την συνολική απόδοσή του πάνω στο χορτάρι.

Είναι επομένως φυσιολογικό, για έναν ποδοσφαιριστή που διανύει την παρθενική του σεζόν ως βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, να υπάρξει μια επιβάρυνση (έχει και ένα χτύπημα στο γόνατο από τον αγώνα με τη Λαμία για το Κύπελλο) και ένα ντεφορμάρισμα, που τα παρατηρεί κι ο απλός φίλαθλος στα τελευταία παιχνίδια.

 

@Photo credits: eurokinissi