Το βιβλίο του Τζον Κατσιματίδη: “Πόσο μακριά θέλεις να πας;”

Ο επιχειρηματίας και συγγραφέας Τζον Κατσιματίδης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του “How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire” με τη σύζυγό του Μάργκο να κάθεται στο πλευρό του. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

 

Νέα Υόρκη.- Με την παραίνεση προς άπαντες να διασφαλίσουν πως οι αρχές και οι αξίες τους, αλλά και η προσωπική τους ιστορία, θα περάσουν από γενιά σε γενιά, ο ομογενής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), υποδέχθηκε το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα «Χιώτη» του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν.

Ειδικότερα, το βιβλίο του κ. Κατσιματίδη, με τίτλο «Πόσο μακριά θέλεις να πας; Μαθήματα από έναν δισεκατομμυριούχο κοινής λογικής» («How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire» by John Catsimatidis) αποτελεί, επί της ουσίας, μια εξιστόρηση της πορείας του ίδιου του Κατσιματίδη, ο οποίος, προερχόμενος από μια σκληρά εργαζόμενη οικογένεια Ελλήνων μεταναστών, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφογραμμή της αμερικανικής επιχειρηματικής ελίτ.

Ο Τζον Κατσιματίδης στο βήμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή του βιβλίου στις 6 Απριλίου. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

«Ο Τζον έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε σε έναν άνθρωπο. Γνωρίζει ότι αυτό το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει κάτι γραμμένο εδώ, όλα έρχονται από τη μνήμη και τα συναισθήματά μου για τον Τζον. Ο άνθρωπος αυτός είναι από τους πλέον σκληρά εργαζόμενους που ξέρω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος Ερνι Ανάστος (Ernie Anastos), φίλος και συνεργάτης του κ. Κατσιματίδη από το μακρινό 1978.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, ο οποίος επίσης θυμήθηκε κι ένα περιστατικό από την περίοδο της δεκαετίας του ‘80, όταν υπήρχε έλλειψη κρέατος στην αγορά και ο ίδιος είχε απευθυνθεί στον κ. Κατσιματίδη προκειμένου να τον βοηθήσει να προμηθευτεί ένα αρνί, για μια εκδήλωση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, επικαλούμενος την «κοινή λογική» του για να λύσει το πρόβλημα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ευτυχία Πυλαρινού-Πάιπερ, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, Μάργκο Κατσιματίδη, Έρνι Ανάστος και Τζον Κατσιματίδης στο βήμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή του βιβλίου στις 6 Απριλίου. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Τζον Κατσιματίδης αναφέρθηκε στην απόφασή του να γράψει το βιβλίο, αναφέροντας ότι, αφενός ήθελε να καταγραφεί η προσωπική του ιστορία και, αφετέρου, ότι ήθελε, με αυτόν τον τρόπο, να αποτίσει έναν φόρο τιμής στους γονείς του, που αγωνίστηκαν σκληρά σε δύσκολες συνθήκες.

«Προσπάθησα να το κάνω όσο πιο απλό γινόταν, δεν θέλω βαρύγδουπες λέξεις, δεν θέλω τίποτα εντυπωσιακό. Μεγάλωσα στην 135η οδό, μεγάλωσα στο Χάρλεμ. Αλλά το μόνο πράγμα που η μητέρα μου και ο πατέρας μου με δίδαξαν είναι να προσπαθήσω να ζήσω με τρόπο που δεν θα καταστρέψει το όνομα της οικογένειάς μου, αλλά και να προσπαθήσω να διδάξω τα παιδιά μου ούτως ώστε να είναι περήφανα για την οικογένειά τους για εκεί από όπου προέρχονται», είπε ο κ. Κατσιματίδης.

Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Ελένη Πυλαρινού – Πάιπερ, ενώ ο κ. Κατσιματίδης απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις του κοινού, πριν υπογράψει τα βιβλία.

PΠηγή:ekirikas.com