AHEPA: Μουσικό ταξίδι με θέμα “Επιτάφιος – Επιφάνεια”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το, εναρμονισμένο στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, μουσικό ταξίδι με θέμα “Επιτάφιος – Επιφάνεια” υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και Γεώργιου Σεφέρη.

Οι παρόντες απόλαυσαν μια μουσική βραδιά Αγάπης και Κατάνυξης

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα HJ-10 “Pericles” με πρωτοβουλία του Προέδρου του Βαρδή Γωνιωτάκη – Κορδερά και τη συνεργασία άλλων Τμημάτων της AHEPA HELLAS και των Daughters of Penelope. Τελούσε δε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Προλόγισε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος και παρουσίασε η δημοσιογράφος Χριστίνα Λαμπίρη.

Κατά τη διάρκειά της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Τμήματος HJ-10 ‘Pericles” στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθέριος Σκιαδάς.

Το μουσικό έργο προλόγισε ο Αρχιμουσικός Μανώλης Λορέντζος. Οι Μουσικοί συντελεστές ήταν οι: Νίνα Πατρικίδου (βιολί), Δημήτρης Κούκος (πιάνο) και Νεφέλη Κωτσοπούλου (φλάουτο).

Μοναδική ήταν η ερμηνεία από τον Ιερέα της Ι. Α. Αθηνών π. Ζαφείρη Κουτελιέρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων συνεργαζόμενων Τμημάτων, HJ-2 Δημήτρης Χριστόπουλος, HJ-9 Κυριάκος Σπανόπουλος, HJ-17 Δημήτρης Βαξεβανάκης, HJ-38 Γιώργος Βαμβακούσης και HJ-45 Δημήτρης Ματθαίου. Επίσης από τα γυναικεία Τμήματα των Θυγατέρων της Πηνελόπης συμμετείχαν οι ΑΘΗΝΑΙΔΕΣ και AGNODIKI. Στην εξαιρετική εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Κυβερνήτης Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος, ο πρώην Ύπατος Κυβερνήτης Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κυβερνήτης Ελλάδας Κώστα Βαρσάμης, ο Αντικυβερνήτης Χρήστος Καραπιπέρης, η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Μελίνα Δασκαλάκη, o Διευθυντή του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδας Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο Αντιπρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού 984 Ιωακείμ Καλλιβρούσης.

Τα έσοδα της βραδιάς προορίζονται να καλύψουν βασικές ανάγκες των ωφελούμενων του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η AHEPA είναι η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση αφοσιωμένη στην προαγωγή των ελληνικών θεμάτων Ελληνισμού και Πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερα από 400 παραρτήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη. Έχει συμπληρώσει περισσότερα από 100 χρόνια ανιδιοτελούς εκπαιδευτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς με τεράστιο έργο στον απανταχού ελληνισμό.