Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-1: Στον τελικό η Ένωση με το 3-0 της Φιλαδέλφειας!

Το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν ισχυρό μαξιλαράκι για την ΑΕΚ, ικανό να της δώσει την πρόκριση στον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός… έζησε με το όνειρο για ένα ημίχρονο, αλλά το 2-1 του πρόσφερε απλά μια νίκη γοήτρου. Οι Χουάνγκ, Βαλμπουενά και ο Μπα με αυτογκόλ… υπέγραψαν τον πίνακα των σκόρερ.

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού στο Φάληρο για τον τελικό του Novibet Κυπέλλου (για όποτε τελικώς αυτός προγραμμαιτστεί και για όποιο γήπεδο επιλεγεί) παρά την ήττα της με σκορ 2-1 (στο Καραϊσκάκη) καθώς είχε το αβαντάζ του 3-0 από τον πρώτο αγώνα. Σκόρερ οι Βαλμπουενά και Ινμπόμ Χουάνγκ και αυτογκόλ ο Μπα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είχε μία αναγκαστική αλλαγή στο δεξί άκρο της άμυνάς του. Αντί του Ροντινέι που είχε ίωση ξεκίνησε ο Ανδρούτσος.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης με τους Ρεάμπτσιουκ, Σισέ, Μπα και Ανδρούτσο στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Ινμπόμ Χουάνγκ και Εμβιλά έχοντας τον Βαλμπουενά μπροστά τους ενώ οι Φορτούνης και Μπιέλ ήταν στα άκρα της επίθεσης. Τέλος ο Μπακαμπού τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στην ΑΕΚ από την άλλη ο Στάνκοβιτς όπως αναμενόταν ξεκίνησε στην εστία, με τους Μοχαμάντι και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας και τους Μουκουντί και Μήτογλου στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Ο Γαλανόπουλος με τον Μάνταλο ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Πινέδα αριστερά, τον Φερνάντες δεξιά και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Βαλμπουενά με κεφαλιά και μετά ο ρέφερι Αγκάγιεφ έφαγε λόγω Ραμαζανίου

Το πρώτο σουτ του αγώνα που πήγε έξω το είχε στο 3ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία. Στη συνέχεια και στο 6ο λεπτό ο Ινμπόμ Χουάνγκ είχε ένα δυνατό σουτ που πέρασε ψηλά άουτ. Ο ίδιος παίκτης λίγο πριν το 7ο είχε ένα καλό σουτ από κλέψιμο του Φορτούνη που πήγε λίγο έξω.

Στο 13ο λεπτό και αφότου επικράτησε μία αναστάτωση ο Μοχαμάντι έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού στην ΑΕΚ για να μπει στη θέση του ο Χατζισαφί. Στο 17′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λιβάι Γκαρσία είχε μία προσπάθεια που πήγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 24ο λεπτό ο Κώστας Καραπαπάς με μία κίνησή του κράτησε τον Πινέδα που είχε φύγει με φόρα έξω από το γήπεδο και θα μπορούσε να χτυπήσει. Στο 26′ ο Τσούμπερ βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ με φάλτσο που πέρασε πολύ λίγο εκτός.

Στο 27ο λεπτό μετά από ωραία πλαγιοκόπηση και μπαλιά του Μπακαμπού στον Βαλμπουενά ο Γάλλος χαφ σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0. Αμέσως μετά ο ρέφερι Αγκάγιεφ λόγω του Ραμαζανίου έδωσε τάιμ άουτ για να φάει με αρκετό κόσμο να τον χειροκροτά.

Χειροκροτήθηκε δηλαδή τη δεδομένη στιγμή ο Αγκάγιεφ. Εκείνη τη στιγμή έφαγε και ο Εμβιλά που και αυτός τηρεί πιστά το Ραμαζάνι.

Λίγο μετά η ΑΕΚ είχε ένα φάουλ που απομακρύνθηκε από τον Μπακαμπού. Στο 35′ ο Μπιέλ είχε ένα σουτ εκτός στόχου. Στο 38′ ο Στάνκοβιτς έπεσε σωστά και μπλόκαρε το σουτ του Φορτούνη.

Η ένταση όταν ο Μάνταλος δεν μπορούσε να εκτελέσει κόρνερ και οι φάσεις της ΑΕΚ

Το παιχνίδι είχε γενικά ένταση και νεύρα μεταξύ των παικτών των 2 ομάδων ενώ ένταση υπήρξε και λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους. Η ΑΕΚ απείλησε με σουτ του Φερνάντες στο 39′ που έδιωξε λίγο άτσαλα με το κεφάλι ο Σισέ. Λίγο πριν το 44′ ο Μάνταλος πήγε στο σημείο του κόρνερ και έπιασε το κεφάλι του δείχνοντας ότι έχει χτυπηθεί από αντικείμενο από την εξέδρα και ενώ εκείνη τη στιγμή έπεσαν ορισμένα μπουκάλια με νερό προς το μέρος του και πάνω του. Έτσι δεν μπορούσε να εκτελέσει το κόρνερ.

Υπήρξαν μετά πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των 2 ομάδων με τον Βαλμπουενά να φάνηκε να του ζητά τον λόγο διότι πιθανώς να θεώρησε ότι κάνει καθυστερήσεις. Στις καθυστερήσεις ο Φερνάντες είχε ένα φάουλ που πήγε έξω. Στο 45+ ο Πινέδα είχε πολύ καλή φάση με κεφαλιά ελάχιστα εκτός από προσπάθεια του Λιβάι και ύστερα του Χατζισαφί. Η ΑΕΚ λίγο πριν το κλείσιμο του α’ μέρους είχε πιο καλή εικόνα με τις φάσεις της.

Μαζεμένες φάσεις η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β’ μέρους και 1-1 με αυτογκόλ του Μπα

Στην αρχή του 2ου μέρους η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυνατά. Είχε μαζεμένες φάσεις, τουλάχιστον 4, με τον Πασχαλάκη και τον Ρεάμπτσιουκ να κάνουν καίριες επεμβάσεις. Στο 48′ ο Λιβάι Γκαρσία νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πασχαλάκη μετά από μπαλιά του Πινέδα και μετά είχε ξανά φάση ο Λιβάι Γκαρσία και στο 50′ είχε πολύ καλή στιγμή ο Τσούμπερ που έβγαλε ο Πασχαλάκης.

Στο 52′ η ΑΕΚ βρήκε το 1-1 μετά από σουτ του Λιβάι Γκαρσία, προσπάθεια για διώξιμο του Μπα και τη μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα. Στο 56′ ο Μήτογλου είχε μία κεφαλιά off target.

Τι έβαλε πάλι αυτός ο παιχταράς Ινμπόμ Χουάνγκ και μετά ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έκανε το 2-1 με τρομερό σουτ του Ινμπόμ Χουάνγκ στο 57ο λεπτό. Ο φοβερός και τρομερός Κορεάτης χαφ σκόραρε μετά από μπαλιά του Φορτούνη σε φάση που ελέγχθηκε στο VAR για την πιθανότητα οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στη συνέχεια στην αλλαγή του ο Μπιέλ αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου στο γήπεδο.

Στο 70ό λεπτό η ΑΕΚ σε μία εξαιρετική της επίθεση από τη δεξιά πλευρά (με βασική αμυντική ευθύνη του Ανδρούτσου) έκανε το 2-2 με σουτ του Τσούμπερ αλλά μετά από VAR Check ακυρώθηκε το τέρμα αυτό. Στο 90ό λεπτό ο Μασούρας είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Τελικώς το σκορ έμεινε στο 2-1, ένα σκορ πρόκρισης για την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πιο μεγάλο μέρος του α’ μέρους όμως η ΑΕΚ μπαίνοντας καλά στο β’ μέρος και έχοντας πιο καλή εικόνα εκείνο το διάστημα έβγαλε φάσεις, ισοφάρισε και αυτό το γκολ της αρκούσε για το τελικό 2-1. Η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς είχε το αβαντάζ του 3-0 από το πρώτο ματς στο Novibet Κύπελλο. Κατά διαστήματα και οι 2 αντίπαλοι έπαιξαν ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (80′ Αραμπί), Μπιέλ (61′ Βρουσάι) και Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13′ λ. τρ. Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Γαλανόπουλος (72′ Γιόνσον), Μάνταλος (71′ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63′ Ελίασον), Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία (72′ Γκατσίνοβιτς).

Πηγή: gazzetta.gr