O Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αθήνα.- Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν από την 1η έως τις 4 Μαΐου ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας, Στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Χάρλεϊ, και η σύζυγός του, Λίντα Χάρλεϊ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, «με την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα γιορτάσουμε τους ιστορικούς δεσμούς και τη στενή φιλία που συνδέει τα έθνη μας».

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γενικός Κυβερνήτης και η κυρία Χάρλεϊ θα μεταβούν στη Λήμνο για να συμμετάσχουν στην Τελετή Θεμελίωσης του Μονοπατιού Μνήμης της Λήμνου και σε άλλες επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αυστραλών που υπηρέτησαν στη Λήμνο κατά την Εκστρατεία της Καλλίπολης. Η Λήμνος ήταν το τελευταίο σημείο αναχώρησης πριν τις αποβάσεις στην Καλλίπολη και αποτέλεσε βάση Αυστραλών νοσοκόμων που υπηρέτησαν εκεί περιθάλποντας τους τραυματίες της Εκστρατείας.

O Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας και η κυρία Χάρλεϊ στη συνέχεια θα μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εκπροσωπήσουν την Αυστραλία στις εκδηλώσεις για τη Στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλέως και της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασιλικής Συζύγου.

Ο Γενικός Κυβερνήτης θα αναχωρήσει από την Αυστραλία στις 30 Απριλίου και θα επιστρέψει στις 10 Μαΐου. Καθώς όλοι οι Πολιτειακοί Κυβερνήτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ίδια περίοδο, ο πρώην Γενικός Κυβερνήτης Σερ Πίτερ Κοσγκρόουβ θα εκτελέσει χρέη Διοικητή της Κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Ο διορισμός του Σερ Πίτερ Κοσγκρόουβ εγκρίθηκε από την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά κατόπιν σύστασης του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

cnn