Ικανοποίηση για το ταξίδι της AHEPA σε Ελλάδα, Κύπρο, Κων/πολη

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές περιελάμβανε το ετήσιο ταξίδι της AHEPA στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη για το 2023, με την αντιπροσωπεία, η οποία είχε ως επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο Τζίμυ Κόκοτα (Jimmy Kokotas), να πραγματοποιεί σημαντικές επαφές.

Οπως ανέφερε ο κ. Κόκοτας στον «Εθνικό Κήρυκα», πρώτος σταθμός ήταν οι Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ -μεταξύ των οποίων μέλη της AHEPA- αλλά και διπλωμάτες. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, συναντήθηκαν τα θέματα για τις εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

«Υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου στο αμερικανικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, με το τελευταίο να περιλαμβάνει μια δυναμική και αναπτυσσόμενη παρουσία του AHEPA», πρόσθεσε ο κ. Κόκοτας, ο οποίος τόνισε επίσης ότι επισκέφθηκαν και το Τμήμα της οργάνωσης στη Στουτγκάρδη.

Η αντιπροσωπεία, η οποία περιλάμβανε τον αντιπρόεδρο Σάββα Τσιβίκο, τον πρόεδρο της AHEPA Καναδά Εμμανουήλ Κώνστα, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Βασίλειο Μωσαΐδη, τον Ανώτατο Ταμία Ε. Χρήστο Καίτσον και τον Ανώτατο Σύμβουλο Θεμιστοκλή Π. Φράγκο, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκαν με Ελληνες αξιωματούχους και επισκέφθηκαν το γνωστό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. «Μιλήσαμε για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που θέλουν να δημιουργήσουν και θα κοστίσει περίπου 250.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Κόκοτας, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων, περιλαμβάνοντας και μια δεξίωση στις 5 Μαϊου.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της AHEPA μετέβη στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και άλλους αξιωματούχους, όπως επίσης και την Αμερικανίδα πρέσβη Τζούλι Φίσερ (Julie Fisher).

«Συζητήσαμε με τον πρόεδρο πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, ιδίως στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την υποστήριξη του τουρισμού», ανέφερε ο κ. Κόκοτας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, η AHEPA είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργο Τσούνη (George J. Tsunis), ο οποίος παρείχε ενημέρωση σχετικά με τα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν. Την ίδια στιγμή, η αντιπροσωπεία της AHEPA βρίσκεται στην Ελλάδα σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία αναμένεται μακρά, με δεδομένο ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

«Οτιδήποτε κι αν συμβεί σε αυτές τις εκλογές, ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά αρμονικά, σε καλή κατεύθυνση», είπε ο Δημήτρης Κόκοτας, εκφράζοντας την εν γένει αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.

Πηγή:ekirikas.com