Ακυρώθηκε η παρέλαση της Βοστώνης λόγω πρόβλεψης για κακοκαιρία

Στιγμιότυπο από την παρέλαση της Βοστώνης, Κυριακή 1 Μαΐου 2022. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Βοστώνη.-  Στην ακύρωση της παρέλασης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Βοστώνη προχώρησαν οι διοργανωτές για σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023, μετά τις δυσμενείς καιρικές προγνώσεις, βάσει των οποίων οι συνθήκες θα καταστήσουν την διεξαγωγή της αδύνατη και μη ασφαλή. Ειρήσθω εν παρόδω ότι πολλές κοινότητες μεταβαίνουν στη Βοστώνη από μακρινές αποστάσεις.

Πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, η οποία όμως θεωρήθηκε μονόδρομος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» δεν προβλέπεται ημερομηνία επαναπρογραμματισμού της.

Αντίθετα, κανονικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί το εορταστικό δείπνο το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Newton Marriot στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης, όπως επίσης και η καθιερωμένη Δοξολογία «επί απελευθερώσει του Εθνους» το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου.

Υπενθυμίζεται πως το έτος 2017 είχε και πάλι ακυρωθεί η παρέλαση λόγω χιονόπτωσης επί προεδρίας στην Ομοσπονδία του Μιλτιάδη Αθανασόπουλου, καθώς επίσης και το έτος 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση ακύρωσης της παρέλασης ελήφθη το Σάββατο το πρωί 29 Απριλίου σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, συντονισμού και διεξαγωγής της παρέλασης. Η παρέλαση καθίσταται δυνατή με τη συμμετοχή ουσιαστικά των κοινοτήτων και των ελληνικών τους σχολείων της Μητρόπολης Βοστώνης και δευτερευόντως των συλλόγων και σωματείων της Ομοσπονδίας. Τονίζεται πως χωρίς τις εκκλησιαστικές κοινότητες και τα σχολεία τους, ήτοι τη συμμετοχή της Εκκλησίας, δεν θα μπορούσε να γίνει παρέλαση. Το Γενικό Προξενείο δεν συμβάλει κατ’ ουδένα τρόπο στην διοργάνωση και διεξαγωγή της παρέλασης, παρά μόνο με την παρουσία του γενικού προξένου και πιθανόν του υπαλληλικού προσωπικού.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου όταν κατέστησαν γνωστά τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων που έκαναν λόγο για ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχοπτώσεις κοινότητες άρχισαν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές της Ομοσπονδίας και να ακυρώνουν την συμμετοχή τους για λόγους πρόληψης πιθανών ατυχημάτων, αλλά και προφύλαξης των μικρών μαθητών και μαθητριών τους από κρυολογήματα και ιώσεις, πράγμα το οποίο οδήγησε τους διοργανωτές να προβούν στην ακύρωση της παρέλασης.

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» την Πέμπτη 27 Απριλίου πως «με δεδομένο το απρόβλεπτο και ευμετάβολο του καιρού που χαρακτηρίζει τη Νέα Αγγλία, απαιτείται συγκρατημένη αισιοδοξία» πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά με την εξέλιξη των προγνωστικών.

Τονίζεται πως ένας από τους λόγους που η παρέλαση της Βοστώνης ορίζεται να γίνεται ετεροχρονισμένα είναι και αυτός των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών.

Πηγή:ekirikas.gr