Αλέξης Τσίπρας στο MEGA: Πρώτο-Τρίτο Κόμμα κάνουν Κυβέρνηση

Αθήνα.- Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο MEGA εξηγώντας γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος και στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών αφού στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις διώξεις που έγιναν πρόσφατα, καθώς και για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για show μπροστά στις κάμερες όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσε να βαφτίσει ως τηλεδιοίκηση τον τοπικό χειρισμό στη Λάρισα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μαθευτεί ποιος έκανε το «ρουσφέτι» του «μοιραίου σταθμάρχη». «Ποιανού ρουσφέτι ήταν, ποιος θα απολογηθεί;»

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα πούμε στα παιδιά που διαδήλωναν; Δεν είναι η κακιά η χώρα, είναι οι κακές κυβερνήσεις που μας κυβερνάνε».

Για την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών», είπε σε σχέση με την ακρίβεια και τη μη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πρόταση του κόμματος είναι να πέσει το ΦΠΑ στο 6%.

«Ακριβότερη βενζίνη σε όλη την ΕΕ έχει η Ελλάδα, πώς γίνεται αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επέμεινε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν «υπερέσοδα στα ταμεία με το ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» που πιέζουν στην καθημερινή ζωή τους πολίτες.

Για το πρόγραμμα «Δήμητρα»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης με τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση για να «φέρει την αλλαγή».

Πηγή: in.gr