ΚΚΕ: Κατάμεστο το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στη συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον» ήταν ο τίτλος της συναυλίας που διοργνάνωσε το ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.

Κατάμεστος ήταν ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής το βράδυ χθες Κυριακής στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον», στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές (στη φωτογραφία από τον 902.gr, επάνω, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της εκδήλωσης).

Ομιλητής ο Κουτσούμπας

Ηταν μια βραδιά μεγάλης ψυχικής ανάτασης με σκοπούς, μελωδίες και τραγούδια που έχουν συνδεθεί και εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεγάλες στιγμές αγωνιστικής έξαρσης του λαού και της ταξικής πάλης στην Ελλάδα

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών.

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Θοδωρής Κωτσαντής.

Λουλούδια στον τόπο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής άφησαν, επίσης, εκπρόσωποι γαλλικών συνδικάτων που επισκέπτονται την Ελλάδα και στους οποίους απηύθυνε θερμό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας.

Η συναυλία ξεκίνησε με ορχηστρικά κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και στη συνέχεια ερμήνευσαν τραγούδια οι Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μεράντζας, Διονύσης Τσακνής, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Μάκης Σεβίλογλου Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Απόστολος Ρίζος και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Με «Ακορντεόν» και «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το «Ακορντεόν» και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής.

Η ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Επαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Γιάννης Σινάνης, Αρης Κούκος (μπουζούκι).

Στην μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για την Πρωτομαγιά, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος.

Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ η Ασημίνα Ξυροτύρη – Αικατερινάρη, ο Κώστας Τριανταφύλλου και ο Γιώργος Ρούσσης, η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα Αθήνας Σεμίνα Διγενή, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Καλογερής και Σπύρος Τζόκας, οι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, Γιώργος Πομάσκι, Κώστας Γουλιάμος και Βασίλης Παρασκευόπουλος, η υποψήφια στην Ανατολική Αττική, Ελένη Γερασιμίδου και ο υποψήφιος στη Α’ Πειραιά, Βασίλης Γκιτάκος.

Την αντιπροσωπεία γάλλων συνδικαλιστών που επισκέπτεται τη χώρα μας για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Στεφανάκης (Επικρατείας), Γιώργος Πέρρος (Δυτικός Τομέας Αθήνας), Εφη Χαλιού (Νότιος Τομέας Αθήνας), Μάρκος Μπεκρής (Β’ Πειραιά), Μάης Μέντης (Ανατολική Αττική), Αλέκος Περράκης (Βόρειος Τομέας Αθήνας).

Πρόγραμμα για παιδιά

Ως συντελεστές της συναυλίας συμμετείχαν επίσης ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Παπαζαχαριάκης, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, άνθρωποι των Τεχνών και Γραμμάτων, ανάμεσά τους ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Γιάννης Μηλιός και άλλοι, καθώς και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Τέλος, μ’ ένα πλούσιο και φροντισμένο πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων για παιδιά, άνοιξαν νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι εκδηλώσεις τιμής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ