Ποτ-Πουρί συνεντεύξεων πολιτικών στο ΑΠΕ για τις επικείμενες εκλογές

Γιάννης Τραγάκης: Οι πολίτες θυμούνται τι έζησαν το 2015 και δεν θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό της αριστεράς

«Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι ξεκάθαρο, θα συνεχίσουμε στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, της εθνικής ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας ή θα ρισκάρουμε τα πάντα, ποντάροντας σε κυβερνήσεις ηττημένων ή κυβερνήσεις ανοχής», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης.
Υποστηρίζει ότι η ΝΔ «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά και να προσφέρει στους νέους και τις νέες προοπτική ευημερίας και προόδου, για αυτό διεκδικούμε αυτοδυναμία» ώστε «με σχέδιο να πετύχουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός». Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σε τέσσερα χρόνια «πέτυχε 12 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας», «κατάφερε και μετέτρεψε τις διεθνείς κρίσεις σε επιτυχίες», επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κυριολεκτικά μισή μονάδα πίσω από την επενδυτική βαθμίδα». Γι’ αυτό «εμείς δεν επιλέγουμε τη σύγκρουση αλλά την σύγκλιση»
Ο κ. Τραγάκης, επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά «στα πολλά που έγιναν και στις λύσεις που δρομολογήθηκαν αυτά τα 4 χρόνια» για την Περιφέρεια της Β’ Πειραιά, κάνοντας όπως λέει «τη ζωή των συμπολιτών του καλύτερη».

Αναστασία Γκαρά: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος. Σημαίνει δικαιοσύνη παντού» ενώ «ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ασυλία στα καρτέλ, στους βαρόνους της διαπλοκής στην ασυδοσία των  funds, στους πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αναστασία Γκαρά σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Δηλώνει αισιόδοξη ότι μετά τις εκλογές θα μπορέσουν να υπάρξουν «προγραμματικές συμπράξεις και συμμαχίες». Υποστηρίζει ότι περισσότερο από την ακυβερνησία για τα εθνικά θέματα την φοβίζει «ο τρόπος που η ΝΔ έχει επιλέξει συνολικά να διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα». Τονίζει ότι «η θωράκιση των συνόρων απαιτεί παράλληλα, και ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών με ενεργό πληθυσμό και οικονομική δραστηριότητα». Επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης» δεν προχώρησε γιατί «η ΝΔ επέλεξε, κινούμενη μικροκομματικά και με το βλέμμα στο παρελθόν».

Τόνια Αντωνίου: Να μπουν στην άκρη τα μοντέλα διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ προτείνει νέο παραγωγικό μοντέλο πράσινης ανάπτυξης

Την ανάγκη να μπουν στην άκρη τα μοντέλα διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Νότιο Τομέα (Β3) της Αθήνας, Τόνια Αντωνίου. Περιγράφοντας το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ως «απόφαση αλλαγής ή παραμονή σε καθήλωση και κρίση», η κα Αντωνίου αναφέρεται στο ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών υπογραμμίζοντας ότι «μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία (πρέπει) να έχει και ευρεία κοινωνική νομιμοποίηση». Στη συνέντευξή της, η κα Αντωνίου σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «άσκησε έφεση στην πρωτόδικη δικαίωση πολιτών για το Μάτι, ενώ ήρε το δικαίωμα έφεσης του Δημόσιου μόνο για τα Τέμπη». Για την περιφέρεια στην οποία επιδιώκει να επανεκλεγεί (Νότιος Τομέας Β3 Αθήνας) η κα Τόνια Αντωνίου αναφέρει ότι το ύψος των αντικειμενικών αξιών και η εγκληματικότητα είναι μεταξύ των ζητημάτων «άμεσης αντιμετώπισης» για τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ «δεν έδωσε λύσεις».

Βασίλης Γραμμένος: Το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είναι η ίδια η εθνική μας αλλά και η κοινωνική μας υπόσταση

«Την εθνική και κοινωνική μας υπόσταση» θέτει ως το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών Βασίλης Γραμμένος σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υποστηρίζει ότι «στα εθνικά θέματα έχει φτάσει στο απροχώρητο» ενώ  ταυτόχρονα «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό την δαμόκλειο σπάθη της εγκληματικότητας». Επισημαίνει ότι «η Αθήνα αφελληνίζεται και ουδείς ασχολείται», ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας «έχει μετατραπεί σε Μπογκοτά…»
Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Γραμμένος  αναφέρει πως «όντως προκύπτει μια σύνθεση στις θέσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που πιστεύει ότι θα μετουσιωθεί σε μια συγκυβέρνηση με σκοπό την παράδοση της χώρας». Δηλώνει ότι τον «προβληματίζει περισσότερο μια ισχυρή κυβέρνηση σαν αυτή του  Κυριάκου Μητσοτάκη». Αποδίδει τα πυρά που δέχεται η «Ελληνική Λύση» και ο Κυριάκος Βελόπουλος από τα άλλα κόμματα όχι «στις ιδεολογικές και πολιτικές» διαφορές αλλά «στην ρητή θέση μας θέση ότι εμείς θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους».
Τέλος, για την  Αθήνα και πως μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας αναφέρει πως αυτό μπορεί να γίνει με το «Νόμο και την τάξη παντού, για το όφελος του έντυπου Έλληνα πολίτη» με τον Πολιτισμό και την πάταξη της παρασιτικής οικονομίας.

 

Πηγή:από APE-MPE