Νίκη της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», 2-1 τον Αρη και ο ΠΑΟΚ τον Βόλο με 2-0

Νίκη – τίτλου από την ΑΕΚ. Η «Ενωση» έφυγε νικήτρια από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 επί του Αρη και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά στέφθηκε πρωταθλήτρια, αφού στην αυλαία των πλέι οφ (10η αγωνιστική) θα υποδεχθεί στην κατάμεστη «OPAP Arena» τον αδιάφορο Βόλο.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γκρέι που νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 1-0.

Ο «Δικέφαλος» θέλησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το σουτ του Τσούμπερ στο 20’ δε βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε η ισοφάριση. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκε με τον Πινέδα, αυτό βρήκε τον Φαν Βέερτ που άδειασε τον Μάρβιν Πίρσμαν για το 1-1.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το διαγώνιο πλασέ του Φαν Βέερτ στο 38’ και να μπλοκάρει αυτό του Τσούμπερ εκτός περιοχής δύο λεπτά μετά. Ο Ελβετός έψαχνε με… μανία το γκολ αλλά ούτε στο 41’ του το επέτρεψε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Αρη ενώ και στην επόμενη φάση η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η έκτη τελικά ήταν, τελικά, η… φαρμακερή, για το 1-2 στο 43’, με ατομική ενέργεια και συρτό, διαγώνιο πλασέ.

Παρόμοιος ρυθμός και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Πίρσμαν παραλίγο να σκοράρει σε λάθος εστία στο 51’ και το δυνατό σουτ του Εχσάν Χατζισαφί τρία λεπτά μετά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 65’, αλλά στο πλασέ του Φαν Βέερτ ο Κουέστα άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι, με τον Νικολάς Ενκουλού να απομακρύνει στη συνέχεια.

Ηταν, ουσιαστικά, η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να κάνει διαχείριση και τον Αρη να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη. Το 1-2 σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα και τη φέρνει μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και κοντά στο νταμπλ μιας και εκκρεμεί κι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) «κιτρίνισε» τους Χριστοδουλόπουλο, Νταρίντα, Καμαρά και Τσούμπερ, Μάνταλο, Ρότα.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59’ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο, Χριστοδουλόπουλος (58’ Ιτούρμπε), Γκρέι (86’ Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84’ Ζίνι), Ελίασον (59’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83’ Φερνάντες).

 

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο με 2-0

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, νίκησε τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με 2-0 και θα πάει στον «τελικό» με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη 10η και τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, με στόχο τη νίκη που θα του δώσει την 3η θέση της βαθμολογίας στα πλέι οφ.

Απέναντι σε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, εκείνη του Βόλου, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης, να πιέσει κι εν τέλει να ανοίξει το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν ο Ντάντας βρήκε τον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος έγραψε το 0-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Στο 36’ ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν ο Ζίβκοβιτς σέντραρε, ο Μπράντον Τόμας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά της δοκού.

Η κατάσταση για τους φιλοξενούμενους έγινε ακόμη πιο περίπλοκη στο 45’, όταν ο διαιτητής Βεργέτης, με τη συνδρομή του VAR, πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα που είχε δείξει στον Πιρές για σκληρό φάουλ στον Ζίβκοβιτς και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου διπλασίασε στο 57ο λεπτό με τον Τόμας να βρίσκει στόχο αυτή τη φορά, πάλι με κεφαλιά, από σέντρα του Σβαμπ. Κάπου εκεί «έσβησε» και το παιχνίδι στη θεσσαλική πρωτεύουσα, εξαιρουμένου ενός σουτ του Σοάρες στο δοκάρι στο 84’, αφού η νίκη είχε κλειδώσει για τον ΠΑΟΚ κι εκτός αυτού έπεται ο «τελικός» της τρίτης θέσης με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή.

Ο διαιτητής Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας) «κιτρίνισε» τον Μεθκίδα και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Πιρές.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Σι, Μεταξάς, Κάτσε (87’ Λούνα), Οικονομόπουλος (63’ Τριανταφύλλου), Καρτάλης (75’ Αλχο), Μεθκίδα (75’ Τσοκάνης), Πιρές.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Λύραντζης, Νασμπεργκ, Κεντζιόρα, Ντάντας, Σβαμπ (70’ Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (79’ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς (70’ Ελ Καντουρί), Μπράντον Τόμας (82’ Ρικάρντο).

Πηγή: ekirikas.gr