Η ανατομία ενός «εγκλήματος» κατά του Απόδημου Ελληνισμού

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος»  ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρεται, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο θέμα της διευκόλυνσης ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων, από το εξωτερικό.

Η περίπτωση θυμίζει αυτό που ισχυρίζονται πολλοί συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων: «Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος». Έτσι, ο κ. Κουτσούμπας, αφού πρώτα «εκτέλεσε» πολιτικά το 80% των Αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων, με τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στον Νόμο 4648/2019, σήμερα  από την Αυστραλία, και την τοπική ομογενειακή εφημερίδα, κάνει δύο πράγματα: 1. Καταρρίπτει το μύθο που έπλασε το ΚΚΕ ότι δήθεν  τον 21ο αιώνα, που ο κόσμος έφθασε στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Περισσός δεν μπορεί να περάσει τα μηνύματά του στην Ομογένεια! Και 2. Ομολογεί πως: «με την καθοριστική παρέμβαση του ΚΚΕ, (που) απέτρεψε το οργανωμένο σχέδιο των άλλων δυνάμεων για να εγκλωβίσουν στα δόκανα των εκλογικών τους μηχανισμών τους Έλληνες του εξωτερικού για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα»…

Αποδίδει, με άλλα λόγια, τις αντισυνταγματικές προϋποθέσεις  (35 χρόνια με 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και φορολογικές δηλώσεις) που το ΚΚΕ επέβαλε στο Νόμο,  σε καθαρά πολιτική σκοπιμότητα  να «διαμορφωθεί» ένα εκλογικό αποτέλεσμα κομμένο «στα γούστα και στα μέτρα» του Περισσού,  αποκλείοντας ΟΛΟΥΣ του ψηφοφόρους της παλιάς φουρνιάς μεταναστών της περιόδου 60-70-80 που ήταν και οι περισσότεροι, από του να ψηφίζουν χωρίς να υποχρεωθούν σε πολυδάπανο και πολυήμερο ταξίδι.

Αμφισβητεί τους ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα εκείνων που έφυγαν από την Ελλάδα, που ευεργέτησαν την Ελλάδα, που συνέδραμαν την Ελλάδα, που πολέμησαν για την Ελλάδα, που διαδήλωσαν στο εξωτερικό για την Ελλάδα (και την Κύπρο) που ακόμη και σήμερα ζουν για την Ελλάδα! Γιατί; για να μην επηρεάσουν (σ.σ. με την ψήφο τους)  το εκλογικό αποτέλεσμα

Δεν διστάζει, όμως, να εμφανιστεί και προστάτης των Αποδήμων καλώντας «όσους Έλληνες ζουν στην Αυστραλία κι έχουν δικαίωμα ψήφου, να στείλουν και με την ψήφο τους από εδώ ξεκάθαρο μήνυμα: Ισχυρό ΚΚΕ, για τη ζωή και τις ανάγκες των Ελλήνων που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στην Αυστραλία και τις άλλες χώρες του εξωτερικού»…

Μόνη επιδίωξη του ΚΚΕ ήταν να διαφυλάξει τα εκλογικά ποσοστά του. Όχι να συνδράμει στην σύσφιξη των δεσμών των Αποδήμων με τη γενέτειρα και μέσω της ψήφου. Όχι να ενδυναμωθεί ο Οικουμενικός Ελληνισμός. Προτίμησε μόνον όσους πρόσφατα μετανάστευσαν λόγω της οικονομικής κρίσης γιατί πίστεψε ότι στην δεξαμενή τους θα μπορούσε εύκολα να ψαρέψει ψήφους! Αυτό ήταν το κριτήριο! Το ομολογεί ο ίδιος.

«Μας προβλημάτισε, λέει, το τι είδους ρύθμιση θα έπρεπε να θεσπιστεί, καθώς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι θα πρέπει αποτραπεί η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με ψηφοφόρους που, για παράδειγμα, λόγω της μακρόχρονης διαμονής τους στο εξωτερικό ή του ότι έχουν γεννηθεί κι έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στο εξωτερικό (σ.σ. μα αυτοί ΔΕΝ είναι Έλληνες ψηφοφόροι!!! Δεν έχουν ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο!!!) , είναι πολύ πιθανό να μην έχουν γνώση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και να διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση και κριτήριο με βάση τις εξελίξεις, το συσχετισμό, την κατάσταση του κινήματος, τα πολιτικά τεκταινόμενα στις χώρες που ζουν, χωρίς, μάλιστα, να υφίστανται τις συνέπειες των όποιων πολιτικών επιλογών κάνουν στην Ελλάδα».

Αλλά,  αυτοί ακριβώς που φόβισαν τον κ. Κουτσούμπα, μπορούν να πάρουν το τρένο ή το αεροπλάνο και να βρεθούν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν χωρίς τις προϋποθέσεις και τους αποκλεισμούς. Διότι αυτό πέτυχε το ΚΚΕ. Να διαχωρίσει τους Έλληνες Ψηφοφόρους του Εξωτερικού σε δύο κατηγορίες: Σ΄ αυτούς που θα ψηφίζουν από την κατοικία τους και σ΄ αυτούς που θα πρέπει να ταξιδέψουν. Ουσιαστικά, και οι μεν και οι δε ΔΕΝ «υφίστανται τις συνέπειες της ψήφου τους» αφού οι πρώτοι είναι στο εξωτερικό, οι δεύτεροι αμέσως μετά την κάλπη επιστρέφουν ομοίως στο εξωτερικό!! Μύθος και το άλλοθι!!

Δυστυχώς,  στο «έγκλημα» του ΚΚΕ, και όσων κομμάτων συνηγόρησαν ή στήριξαν τις επιλογές του, συνέπραξε από αγαθή πρόθεση και η Νέα Δημοκρατία θέλοντας να  εξασφαλίσει τις 200 ψήφους για να έχει το Νόμο. Έναν Νόμο για μερικές χιλιάδες –από τα εκατομμύρια- Έλληνες της ξενιτιάς.