Ολυμπιακός: Η ισχυρή βάση και οι θέσεις που θα υπάρξει ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν μακριά από τίτλους και του στόχους του. Η ισχυρή βάση που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι και οι “ενέσεις” ποιότητας που απαιτούνται στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα τερματίζοντας στην τρίτη θέση και αναμένει το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, για να μάθει αν θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League ή του Conference League.

Η φετινή χρονιά ήταν περίεργη και δύσκολη για τους ερυθρόλευκους, με πολλές αλλαγές και στόχους, οι οποίοι δεν ευοδώθηκαν. Έπειτα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων και 22 συνολικά τα τελευταία 27 χρόνια, η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιον τίτλο για τους Πειραιώτες.

Λάθη τους τελευταίους 12 μήνες

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έγιναν πολλά λάθη. Αλλαγές τεσσάρων προπονητών και συμμετοχή 47 παικτών στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ακόμη όμως και αυτός ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παλέψει μέχρι το τέλος για το το πρωτάθλημα και για μία από τις δύο θέσεις για τα προκριματικά του Champions League. Αρκεί κανείς να κοιτάξει πού απώλεσε βαθμούς.

Η πειραϊκή ομάδα έχασε οκτώ βαθμούς στη Stoiximan Super League από τον Άρη, ενώ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε σε 2-2. Με λίγα λόγια πέταξε δέκα πόντους, που θα άλλαζαν τη ζωή του Ολυμπιακού, ο οποίος τερμάτισε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και δέκα από την ΑΕΚ.

Μόνος δρόμος η διόρθωση των λαθών

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον μονάχα έναν δρόμο. Να διορθώσει τα λάθη του και να παρουσιαστεί πιο δυνατός την επόμενη περίοδο, προκειμένου να επιστρέψει στους τίτλους. Αρχικά, χρειάζεται έναν καλό τεχνικό διευθυντή, ενώ αναμένει άμεσα την απάντηση του Κορδόν, και έναν σπουδαίο προπονητή που θα μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα του στο Ρέντη. Όσον αφορά στο ρόστερ, υπάρχει η αίσθηση σε ορισμένους ότι είναι αναγκαίο εκτεταμένο ξεσκαρτάρισμα. Είναι όμως έτσι;

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται “ενέσεις” ποιότητας σε κάποιες θέσεις, με παίκτες γρήγορους στα πόδια και στη σκέψη, συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και να αποχωρήσουν όσοι έχουν κριθεί ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι άλλο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει όχι πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές ρόστερ. Η πειραϊκή ομάδα έχει έναν καλό κορμό, στον οποίο μπορεί να στηριχθεί.

Οι λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός

Στη θέση του τερματοφύλακα έχει ένα πολύ καλό “δίδυμο” με τους Πασχαλάκη και Τζολάκη. Δεξιά στην άμυνα βρίσκεται ο Ρόντινεϊ, ο οποίος είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Στα χαφ διαθέτει τον Χουάνγκ, ενώ τον επόμενο μήνα θα επιστρέψει ο Μαντί Καμαρά από τη Ρόμα, καθώς λήγει ο δανεισμός του. Στην επίθεση, ο Φορτούνης και ο Μπιέλ αποτελούν βασικά κομμάτια του παζλ και ο Μασούρας μπορεί να προσφέρει σημαντικές βοήθειες.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ήδη κάνει ενέργειες για να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μπακαμπού τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα θα υπάρξουν επαφές για την παραμονή του Κανός (ο παίκτης είναι σε συζητήσεις με την Μπρέντφορντ) και του Σαμασέκου (για την επέκταση του δανεισμού του από την Χόφενχαϊμ).

Παράλληλα, υπάρχουν λύσεις με παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να προσφέρουν βοήθειες, όπως ο Ντόη, ο Μπα, ο Σισέ (αν δεν πουληθεί), ο Ρέαμπτσουκ, ο Ραμόν και ο Βρουσάι.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα χρειαστεί το καλοκαίρι δύο βασικούς στόπερ, δεύτερο δεξιό μπακ, αριστερό μπακ, έναν ή δύο ποιοτικούς κεντρικούς μέσους, ανάλογα με το τι θα συμβεί με τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά. Επιπλέον θα χρειαστεί δύο καθαρόαιμους εξτρέμ και έναν ή δύο κεντρικούς επιθετικός, κάτι που θα εξαρτηθεί από την έκβαση της υπόθεσης του Μπακαμπού.

Πηγή:sport24.gr