Πολύς κόσμος στο εαρινό φεστιβάλ της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το εαρινό Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας της Παναγίας του ‘Αϊλαντ Παρκ του Λονγκ Άϊλαντ, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής, 14ης Μαΐου 2023.

Η εν λόγω κοινότητα κατά κανόνα διοργάνωνε το φεστιβάλ το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το Δεκαπενταύγουστο. Πέρσι αποφάσισε να διοργανώσει και το εαρινό της φεστιβάλ, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. Επαναλήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον μετατράπηκε σε θεσμό.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Καζούλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Νίκιας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσέλευση του κόσμου και το απέδωσαν στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών και στην γενναιοδωρία των χορηγών.

Καθοριστικό ρόλο, όπως επεσήμαναν, έπαιξαν και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ερωτηθέντες για το φετινό φεστιβάλ επεσήμανε ότι ήταν πιο μαζικό από το πρώτο και υποχρεώθηκαν να προβούν σε νέα παραγγελίες, διότι ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.

Η κοινότητα του Άϊλαντ Παρκ τα δύο τελευταία χρόνια από της ανάληψης των καθηκόντων του ιερατικού προϊσταμένου από τον π. Γεώργιο Καζούλη έχει εισέλθει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης.

Οι πρωτοβουλίες του π. Γεωργίου, του κοινοτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Γιώργου Νίκια και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας υπό την προεδρία της Γεωργία Παπαθανασίου, της ΓΟΥΑ και των άλλων φορέων έχουν αλλάξει τα δεδομένα και έχουν προκαλέσει τον ενθουσιασμό των μελών και των φίλων της κοινότητας.

Οι λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας ενώ απολαμβάνουν τα ελληνικά εδέσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η αγιογράφηση του ναού – ένα από τα πολλά υποσχόμενα και συνάμα απαιτητικά έργα – έχει εισέλθει στην τελική της φάση. Οι αγιογραφίες έχουν ήδη έρθει από την Ελλάδα και θα ξεκινήσει άμεσα η εγκατάστασή τους.

Το φεστιβάλ συνέπεσε με τα 5α γενέθλια της ΆνναΜαρίας, της πρωτότοκης κόρης του π. Γεωργίου Καζούλη και της πρεσβυτέρας Δήμητρας και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Γεωργία Ππαθανασίου προσέφερε την τούρτα των γενεθλίων και με την συνοδεία σαξοφωνίστα ευχήθηκαν όλοι μαζί χρόνια πολλά.

Όρθιοι από αριστερά διακρίνονται οι Κώστας Πρέντζας, Κώστας Μανωλούκος, Νίκος Καρτάλης και π. Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σε πρώτο πλάνο ο Τσάρλης (Κυριάκος) Σάββα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι λουκουμάδες της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ προετοιμάζονται με μεράκι και έγιναν ανάρπαστοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Νίκιας και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: anamniseis.net