Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει και δεν νοιάζεται για την κοινωνία και την μεσαία τάξη, την δημοκρατία

Ηράκλειο.- Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα νικήσει στις εκλογές της Κυριακής και θα ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή με προοδευτική διακυβέρνηση, εξέφρασε από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η πιο βαθιά αντισυστημική και τιμωρητική ψήφος για το σύστημα Μητσοτάκη είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και απευθύνθηκε ειδικά στους νέους, λέγοντας ότι «αν πάνε μαζικά στην κάλπη, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προλάβει να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου και να μαζέψει τα καλώδια του Predator».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αν οι νέοι θέλουν να τιμωρήσουν αυτούς που τους απαξίωσαν, αυτούς που τους κυνήγησαν στην πανδημία, τους έκοψαν το δρόμο για τα Πανεπιστήμια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνομαι στους 450.000 νέους ψηφοφόρους και στους 500.000 λίγο μεγαλύτερους. Αν θέλετε να τιμωρηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη, αυτός είναι ο τρόπος. Εμείς δεν επικοινωνούμε με τα «πετσωμένα μέσα ενημέρωσης, εμείς επικοινωνούμε με τις καρδιές μας, με την ψυχή μας, και έτσι θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Το βλέπω, είμαστε ήδη μπροστά και όχι μόνο στην Κρήτη – σε όλη την Ελλάδα. Σας καλώ το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίζει εδώ στην πλατεία Ελευθερίας ο λαός. Όχι τα συμφέροντα και οι ημέτεροι».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «δημοκρατική συνεννόηση και προοδευτική κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, θα είναι και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αλλαγή. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη. Μην ακούτε αυτά που σας λένε. Σας καλώ να διαδηλώσετε την υποστήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας και να δηλώσετε τη απόφασή σας για προοδευτική κυβέρνηση, να υπογράψετε στη κάλπη το πρόγραμμα των 11 σημείων. Να ξαναβάλετε την Κρήτη μπροστά σε αυτό το μεγάλο προοδευτικό προσκλητήριο. Για να φέρουμε ξανά την δημοκρατία στην εξουσία και την δικαιοσύνη παντού. Αυτές τις λίγες μέρες να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη νίκη και τη μεγάλη πρωτιά. Για εμάς, το ασφαλέστερο κριτήριο και παράσταση νίκης, είναι η επαφή με τον κόσμο και η συγκέντρωσή μας. Συγκρίνετε αυτή την συγκέντρωση με του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Συμβόλαιο Αλλαγής των 11 σημείων που κατέθεσε, είναι «μία πρόταση ρεαλιστική και κοστολογημένη, για να ξέρει ο κάθε πολίτης που θα πάει να ψηφίσει. Όμως απευθύνεται και προς τις προοδευτικές δυνάμεις, σαν βάση για συνεννόηση». Ακολούθως, απάντησε στους αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς: «Άκουσα κάποιους συντρόφους από τα αριστερά να λένε, είμαστε το ίδιο. Αλήθεια; Το ίδιο είναι αν ο εργαζόμενος θα έχει προστασία και ΣΕΠΕ, κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ, αν θεσμοθετηθεί ξανά το οκτάωρο ή αν κερδίσει ξανά η κυβέρνηση που τα διέλυσε όλα; ‘Αλλοι λένε ότι έχουν διμέτωπο και εμφανίζονται και σαν αποκλειστικοί κληρονόμοι της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε ποτέ διμέτωπο. Είχε πάντα μόνο ένα μέτωπο – με την δεξιά. Αυτό λέμε κι εμείς: έχουμε ένα μέτωπο με την χειρότερη δεξιά της Μεταπολίτευσης. Απλώνουμε χέρια συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως στον κυρίαρχο λαό. Έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος. Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος, θα εξασφαλίσει άλλα τέσσερα χρόνια. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξασφαλίσει την αλλαγή την δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη».

Από ΑΠΕ