ΥΠΕΣ: Δεν μπορεί να αποσυρθεί- Κανονικά στο ψηφοδέλτιο ο Κατρούγκαλος

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μπορεί να ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι να παραδώσει την έδρα του εφόσον εκλεγεί, όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο in, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του οποίου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνουν.

Τα προηγηθέντα

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

»Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

»Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

 

enikos.gr