Μητσοτάκης: Έχουμε παρελθόν συνέπειας και αποτελεσματικότητας και μέλλον ελπίδας και αισιοδοξίας

Στιγμιότυπο από την προηγούμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά

Eurokinissi

 

Καστοριά.- «Μόνο μία ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει σε αυτές τις εκλογές, ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα και από την άλλη ένας απόλυτος πολιτικός αχταρμάς», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Καστοριά.

Όπως είπε, η παράταξη της ΝΔ έχει παρελθόν συνέπειας και αποτελεσματικότητας και μέλλον ελπίδας και αισιοδοξίας ενώ από την άλλη οι πολιτικοί της αντίπαλοι βρίσκονται σε ένα διαρκές vertigo. «Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων, για κυβέρνηση ανοχής, τώρα ξεφούρνισαν καινούριο λαγό από το καπέλο, κυβέρνηση λέει ειδικού σκοπού για λίγους μήνες» ενώ άσκησε κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη που θέλει για πρωθυπουργό τον «άγνωστο Χ».

«Ντροπή η στοχοποίηση του Σαββόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα κρεσέντο τοξικότητας, χυδαιότητας, λάσπης και χυδαιότητας από την πλευρά των πολιτικών του αντιπάλων ενώ σχολίασε την υπόθεση Σαββόπουλου που στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του επειδή μίλησε για ανάγκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. «Λοιδωρήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τα ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σταθερότητα ή χάος» είναι κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βασικό δίλημμα των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα με κυβέρνηση που θα έχει ορίζοντα τετραετίας. «Το βράδυ της Κυριακής θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε ποιον θέλει τελικά ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε κάλεσμα σε όσους κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας τους να σκεφτούν ποιοι είναι οι πατριώτες με έργα και ποιοι οι πατριώτες του γλυκού νερού, γιατί ο ίδιος υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε ότι στις εκλογές υπάρχει και η διάσταση της διαχείρισης τους και κυρίως της αντιμετώπισης του τουρκικού αναθεωρητισμού αλλά και του μεταναστευτικού προβλήματος. «Εγώ ξέρω τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 όταν φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για το θέμα της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, έκανε έναν απολογισμό της τετραετούς θητείας του, εστίασε στην στήριξη που παρείχε στην κοινωνία και μίλησε για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που εφάρμοσε στους συνταξιούχους και για την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να τους στηρίζει μέχρι η προσωπική διαφορά «σβήσει».

«Εμείς αυτά που σας είπαμε, τα κάναμε πράξη. Οι αντίπαλοι μας μπορούν να πουν το ίδιο;»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της δυτικής Μακεδονίας και για τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει ή που θα αρχίσουν σύντομα., δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική που εφαρμόζοντας την θα έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία. «Εμείς αυτά που σας είπαμε, τα κάναμε πράξη. Οι αντίπαλοι μας μπορούν να πουν το ίδιο; Αυτοί που μας φόρτωσαν με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Μέσα στην απελπισία τους είναι ικανοί να τάξουν τα πάντα στους πάντες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφέρθηκε ξανά στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κοστολόγηση του προγράμματος του από έναν ανεξάρτητο φορέα, έτσι ώστε να φανεί αν αντέχει η ελληνική οικονομία τα όσα υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο θέμα των στόχων του για την επόμενη τετραετία, τόνισε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τους καλύτερους μισθούς για όλους.

Επίσης μίλησε για την στήριξη που θα υπάρξει από την Πολιτεία προς τις επιχειρήσεις γούνας που δραστηριοποιούνται στην Καστοριά, την αξιοποίηση του αεροδρομίου, ενώ προέβλεψε ότι θα αυξηθούν κατά πολύ οι επενδύσεις στη δυτική Μακεδονία. Παράλληλα τόνισε τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.