Ολλανδία: Νοσοκόμα σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορονοϊό «για να μην υποφέρουν»

FILE PHOTO: A nurse prepares a shot of “Comirnaty” Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine at the vaccination centre in the Humboldt Forum in Berlin, Germany January 19, 2022. REUTERS/Michele Tantussi
Michele Tantussi via Reuters

 

Ολλανδία.-Μια νοσοκόμα στην Ολλανδία παραδέχτηκε σε συναδέλφους της, αλλά και στις αρχές, πως έχει σκοτώσει το λιγότερο 20 ασθενείς με κορονοϊό, γιατί δεν αντέχει να τους βλέπει να υποφέρουν.

Κατηγορούμενη είναι μια γυναίκα 30 ετών που ονομάζεται Theodoor V και εργαζόταν στο νοσοκομείο Γουίλχελμινα στο Άσσεν.

Η νοσοκομα συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες στο σπίτι της αφού ομολόγησε την πράξη της στο προσωπικό ενώ νοσηλευόταν σε κλινική ψυχικής υγείας, αναφέρει η Daily Mail.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η 30χρονη είχε φανερώσει «αρκετές φορές» στις συνομιλίες της με το προσωπικό ψυχικής υγείας ότι «ως πνευμονικός νοσηλευτής στο WZA, είχε βάλει πρόωρα τέλος στη ζωή 20 ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού».

Έτσι, έχει κριθεί προφυλακιστέα με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες στη φυλακή.

Οι αρχές θα συνεχίσουν να διερευνούν τους θανάτους ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022, με την ποινική έρευνα να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν ενημερωθεί για την έρευνα πριν από δύο εβδομάδες, είπε ο δικηγόρος Σέμπας Ντιεκτρας στο newswire ANP.

Το Νοσοκομείο Γουίλχελμινα ανέφερε σε Δελτίο Τύπου: « Η σύλληψη μιάς υπαλλήλου μας στις 17 Απριλίου «μας είχε συγκλονίσει».

«Η νοσοκόμα συνελήφθη ως ύποπτη για συμμετοχή στο θάνατο ασθενών στο [νοσοκομείο] WZA κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο Χανς Μούλντερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, επιβεβαίωσε ότι η νοσοκόμα δεν εργαζόταν πλέον στο νοσοκομείο.