Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Iσχυρός σεισμός στην περιοχή της Κρήτης καταγράφηκε στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης (18/5). Σύμφωνα με το σύστημα ενημερώσεων του Ευρωμεσογειακού και Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η ένταση του σεισμού είναι στα 5,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο με το επίκεντρο να εντοπίζεται πλησίον της Μεσαράς.

seismos-kriti

ναστάτωση επικράτησε στην περιοχή της Μεσαράς, στην Κρήτη, όπου σημειώθηκε στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης (18/5) σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ. Κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρέθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα.

 Ανησυχία στην περιοχή

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

Σεισμός στην Κρήτη – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σύμφωνα με το σύστημα ενημερώσεων του Ευρωμεσογειακού και Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η ένταση του σεισμού είναι στα 5,1 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του βρίσκεται 7 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 8,9 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σεισμός έχει καταγραφεί από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο με μέγεθος στα 5 Ρίχτερ.

ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος,

Για τον ισχυρό σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη μίλησε στο enikos.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση» και ότι «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας».