Μετρό στη Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες

MotionTeam

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο.

 

Θεσσαλονίκη.– Το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Δημοσιογράφοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε συρμό του μετρό από τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και να καταλήξουν στον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

MotionTeam

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε εικόνες από τη διαδρομή, με τους σταθμούς -εκτός αυτού της Βενιζέλου- να έχουν διαμορφωθεί πλήρως και διαθέτουν ειδικές πόρτες ασφαλείας τύπου PSD.

MotionTeam
MotionTeam

Η διαδρομή στο κομμάτι νέου σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι το Συντριβάνι έγινε με ταχύτητα που έφτανε μέχρι τα 15 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς ο έλεγχος του συρμού ήταν χειροκίνητος.

MotionTeam
MotionTeam

Το κομμάτι της διαδρομής από το Συντριβάνι μέχρι και το αμαξοστάσιο στην Πυλαία έγινε με ταχύτητες που μπορούσαν να φτάσουν τα 80 χμλ/ώρα, με το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής να είναι πλήρως αυτόματο όσον αφορά την κίνηση του συρμού.

MotionTeam
MotionTeam

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα μέχρι το τέλος του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο και τα εμπόδια με τον ανάδοχο λειτουργίας έχουν ξεπεραστεί.

MotionTeam
MotionTeam
MotionTeam
MotionTeam

Πηγή: ΕΡΤ