Μουντιάλ 2026: Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ διεκδικούν τον τελικό και υπόσχονται «θέαμα αλά… 8 Super Bowls» 20:30, 18.05.2023

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, με τον οποίο παρευρέθηκε στην έναρξη της Times Square ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, υποσχέθηκε ένα θέαμα πέρα απ’ αυτό που έχει δει ποτέ η περιοχή.

Νέα Υόρκη.- Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ ενίσχυσαν την προσπάθειά τους για να φιλοξενήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, δίνοντας την υπόσχεση για «…ένα θέαμα εφάμιλλο με 8 Super Bowls» στην εκδήλωση παρουσίασης του λογοτύπου της διοργάνωσης την Πέμπτη (18/5), που σηματοδότησε επί της ουσίας την «εκκίνηση» του τουρνουά που θα συνδιοργανωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες το, Μεξικό και τον Καναδά.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν έδωσε καμία ένδειξη για το ποιες από τις διοργανώτριες πόλεις των τριών χωρών θα αναλάβει τον τελικό όταν ανακοινώθηκαν οι τα γήπεδα πέρυσι.

Οι γειτονικές πολιτείες, που θα καλωσορίσουν τους οπαδούς στο «MetLife Stadium», το οποίο βρίσκεται στο East Rutherford, στο Νιού Τζέρσεϊ, αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από το Λος Άντζελες, του οποίου το «SoFi Stadium» 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μεγαλύτερη απήχηση.

«Θέλουμε να φιλοξενήσουμε τον τελικό. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να φιλοξενήσουμε τον τελικό από το MetLife Stadium» τόνισε ο παλαίμαχος σταρ του NFL Μάικλ Στράχαν, ο οποίος έγινε πασίγνωστος στους New York Giants, αλλά τώρα έχει ερωτευτεί το ποδόσφαιρο.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, με τον οποίο παρευρέθηκε στην έναρξη της Times Square ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, υποσχέθηκε ένα θέαμα πέρα απ’ αυτό που έχει δει ποτέ η περιοχή.

Ο χώρος, γνωστός τότε ως «Giants Stadium», φιλοξένησε επτά αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994 και τέσσερις κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 1999.

«Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε τουλάχιστον 8 παιχνίδια. Αυτά θα είναι σαν 8 Super Bowl» τόνισε ο Μέρφι. «Κάθε εισιτήριο θα εξαντληθεί, σας εγγυώμαι. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ