Εκλογές 2023-Κουτσούμπας: Να ετοιμαστούμε για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σε πιθανές νέες εκλογές

Κάλεσμα στους πολίτες να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ και στις πιθανές νέες εκλογές, απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαιρετίζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες «που έκαναν αυτό το βήμα σήμερα, ψήφισαν το ΚΚΕ δίνοντάς του σημαντική άνοδο».

Σε δήλωσή του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της πείρας των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες και σε σημαντικές δράσεις μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες».

Όπως υπογράμμισε, «οι νέες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν σήμερα στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μία νέα δυναμική στον δρόμο μίας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό».

Μίλησε για ενίσχυση του ΚΚΕ σε γειτονιές των μεγάλων πόλεων και για «ελπιδοφόρα μηνύματα που ανοίγουν τον δρόμο του αύριο».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «ο συσχετισμός που προέκυψε από τις εκλογές μεταξύ των αστικών κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, δείχνει όχι μόνο τη δυνατότητα σχηματισμού μίας κυβέρνησης που μπορεί να συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση αλλά και μία συναίνεσης ταυτόχρονα και στήριξης από δυνάμεις που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων» και τόνισε ότι «παρά τις επιμέρους διαφορές τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές, κατευθύνσεις».

Έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πρώτα ως κυβέρνηση και μετά ως αντιπολίτευση «αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ». Από αύριο ο ελληνικός λαός θα βρίσκεται απέναντι σε ένα νέο κύμα επίθεσης, με νέο γύρο περικοπών και λιτότητας με ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας οικονομικής κρίσης, είπε ο κ. Κουτσούμπας και ξεκαθάρισε: «Καμία στήριξη, καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές».

«Το ΚΚΕ θα ασκεί την μόνη ελπιδοφόρα για τον λαό μας αντιπολίτευση και μέσα και έξω από την Βουλή στο μετερίζι των λαϊκών ταξικών αγώνων», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι σκέψεις και τα σενάρια για προσφυγή σε νέες κάλπες γίνονται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικών εδρών. Συνεπώς, απαιτείται να ετοιμαστούμε για μία ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σε πιθανές νέες εκλογές», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «συνεχίζουμε δυνατά, δυναμικά, έτσι όπως ξεκινήσαμε και το επόμενο διάστημα».