Final Four 2023: Με τουλάχιστον 8.000 φιλάθλους του στον τελικό ο Ολυμπιακός

Τουλάχιστον 1.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναμένονται στο Κάουνας σήμερα, Κυριακή (21/5), για να παρακολουθήσουν δια ζώσης και να υποστηρίξουν την ομάδα του Πειραιά, στον τελικό του Final Four της Euroleague, με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν και επισήμως το νούμερο των Ελλήνων φιλάθλων στον ημιτελικό με τη Μονακό ήταν 4.500, στην πραγματικότητα 6.500 χιλιάδες Ολυμπιακοί βρέθηκαν στις κερκίδες της Zalgirio Arena, καθώς πολλοί κατάφεραν και αγόρασαν εισιτήρια από φιλάθλους άλλων ομάδων, όπως αυτές των Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Παρτιζάν, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών των οποίων οι ομάδες έμειναν εκτός καταληκτικής φάσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα παίρνουν ενέργεια από τις ιαχές περίπου 8 χιλιάδων φιλάθλων, στα 40 λεπτά που θα διεκδικούν το τρόπαιο απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Ελλάδα, αυτές τις τελευταίες ημέρες πολλοί φίλαθλοι έχουν… χάσει τον ύπνο τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν «μαγικά χαρτάκια» για το φάιναλ φορ, αλλά και να βρουν πτήσεις με τελικό προορισμό το Κάουνας, έστω και μέσω άλλης ευρωπαϊκής πόλης και με πολύωρη αναμονή. Μετά την πρόκριση δε του Ολυμπιακού στον τελικό… ακολούθησε παροξυσμός.

Δύο τσάρτερ που ήταν προγραμματισμένο ν’ αναχωρήσουν από την Αθήνα εν τέλει δεν απογειώθηκαν ποτέ και οι φίλαθλοι έμειναν… με τη βαλίτσα στο χέρι. Όμως, τέσσερα νέα τσάρτερ προγραμματίστηκαν για να μπορέσει ο κόσμος του Ολυμπιακού να… πετάξει στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, με την ελπίδα πως η αγαπημένη ομάδα του θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Η «βασίλισσα» είχε μόλις 1.000 φιλάθλους στο πλευρό της στο ευρωπαϊκό clasico με την Μπαρτσελόνα χθες (19/5) στον ημιτελικό και αναμένει 500 έως 1.000 περισσότερους Ισπανούς φιλάθλους σήμερα (20/50 και αύριο (21/5). Πάντως, δεν θα πετάξουν άλλα τσάρτερ από την Ισπανία για το Κάουνας.

Δηλώσεις παραχώρησαν ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Τσους Ματέο και ο Έντι Ταβάρες, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της “Euroleague” και μεταξύ άλλων έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο προπονητής της Ρεάλ

«Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι στον τελικό στην πρώτη σεζόν μου ως head coach και να παίζω απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μια μπασκετική “μηχανή”, μία πολύ σταθερή ομάδα με παίκτες που γνωρίζονται χρόνια» είπε αρχικά ο προπονητής της Ρεάλ, εκφράζοντας τα συναισθήματά του για την ομάδα του Πειραιά.

Ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Μπαρτζώκα δήλωσε: «Είναι ευχαρίστηση και τιμή να είμαι αντίπαλος με τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος πιστεύω ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι ένας τζέντλεμαν των πάγκων στην Ευρώπη».

«Φυσικά οι παλιοί παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Έχουμε πρωτάρηδες, αλλά και έμπειρους. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο, να μην παραδοθούμε. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Δεν μετράνε οι τραυματισμοί, δεν μετράει το παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας 40 λεπτά» δήλωσε στην συνέχεια ο Ματέο.

Μιλώντας για τα πλέι οφ εξήγησε πως: «Όταν ξεκινήσαμε τα πλέι οφ, είπαμε ότι θέλουμε πέντε νίκες για να πάρουμε την Euroleague. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Βελιγράδι. Μείναμε όμως ενωμένοι, παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να κερδίσουμε. Το τέταρτο παιχνίδι για μένα ήταν το χειρότερο. Όταν βρεθήκαμε στο -18 στο πέμπτο ματς, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στην ανατροπή. Βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή και το καταφέραμε. Αυτή η χημεία μεταξύ των παικτών με έκανε να νιώσω περήφανος, γιατί έμειναν όλοι μαζί όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τώρα είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το στόχο μας. Έτσι σκεφτόμαστε. Ακόμα και στα άσχημα έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο. Όλα τα προβλήματα στη διάρκεια της διαδρομής μας έκαναν δυνατούς».

Από enikos.gr