Επίσημο: Στηρίζει Ερντογάν ο Σινάν Ογκάν -«Δεν μας έπεισε ο Κιλιτσντάρογλου»

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει ο Σινάν Ογκάν/ Φωτογραφία: AP Photos

 

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα στηρίξει για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο αποκαλούμενος «ρυθμιστής» της κάλπης της 28ης Μαΐου, ο εθνικιστής Σινάν Ογκάν.

Ο Σινάν Ογκάν επιβεβαίωσε ουσιαστικά το ρεπορτάζ της Hurriyet, που ανέφερε πως θα ανακοίνωνε τη στήριξή του στον εν ενεργεία Τούρκο πρόεδρο.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην Άγκυρα, ο Σινάν Ογκάν τόνισε πως «υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν εσπευσμένα σε 4 τομείς: το προσφυγικό, οι σεισμοί, τα ζητήματα της οικονομίας και συνέχιση του αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία».
Ογκάν: «Στηρίζουμε Ερντογάν, η επιλογή δεν ήταν αποτέλεσμα παζαριών»

«Η Συμμαχία του Έθνους (με υποψήφιο τον Κιλιτσντάρογλου) δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία απέναντι στη Λαϊκή Συμμαχία (με υποψήφιο τον Ερντογάν) και δεν προσέφερε μια προοπτκή που θα μας έπειθε για το μέλλον».

Επιτέθηκε σε όσους ισχυρίζονται πως θα προσέφερε τη στήριξή του ως αποτέλεσμα «παζαριών», λέγοντας πως «η προσέγγισή μας ήταν ξεκάθαρα μια προσέγγιση αρχών». «Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μας, δηλώνω ότι θα στηρίξουμε τον υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και καλώ τους ψηφοφόρους μας να τον στηρίξουν», ανέφερε ο πρώην υποψήφιος της συμμαχίας ATA, που συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-sinan-ogkan”>Επίσημο: Στηρίζει Ερντογάν ο Σινάν Ογκάν -«Δεν μας έπεισε ο Κιλιτσντάρογλου» – iefimerida.gr</a></p>