Ποιά ονόματα “κλειδώνουν” για τα Υπουργεία

Ορκίζεται σήμερα ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Γιάννης Σαρμάς. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα βρεθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 16:00 προκειμένου να αναλάβει και επίσημα καθήκοντα έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για το ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρέσβης, Βασίλης Κασκαρέλης.

Το υπουργείο Άμυνας θεωρείται πιθανό να αναλάβει ο  πρέσβης ε.τ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, που είναι έμπειρος σε θέματα διπλωματίας και το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο τέως και επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το πρόσωπο στο οποίο φέρεται να έχει προταθεί η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας, είναι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Το κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι θα αναλάβει ο πτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο υπουργείο Παιδείας «ακούγεται» το όνομα του καθηγητή Ιατρικής και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Κίττα, ο οποίος και το 2012 είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Υπουργείο Εσωτερικών: Καλλιόπη Σπανού

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός εν αποστρατεία.